Amerikanske pannekaker
Oppskrift
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør
Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i 30 minutter. Stek små, tykke pannekaker til de er lysebrune. Server pannekakene med lønnesirup, bacon eller blåbær.
Amerikanske pannekaker er enkelt å lage. Server pannekakene med lønnesirup, bacon eller blåbær!
Her finner du oppskriften på flere pannekaker!
NUTELLA
Oppskrift
200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør
Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.
Perfekt til Amerikanske pannekaker!
APRIKOSSYLTETØY
Oppskrift
1300 g aprikoser
1100 g sukker
Skjær aprikosene i to. Fjern steinene og skyll dem godt. Legg aprikosene i en stor gryte og kok forsiktig opp. Ta gryten av varmen, og tilsett sukkeret. Sett gryten tilbake over ganske svak varme og rør inntil sukkeret er helt opppløst. Marmeladen skal ikke koke før sukkeret er oppløst. Når sukkeret er oppløst koker du opp syltetøyet igjen, og lar det koks i 30 – 40 minutter. Fjern skum og hell syltetøyet på steriliserte syltetøyglass, som lukkes straks.