Blinis med rømme, løk og sort kaviar

Blinis

Oppskrift (4 personer)

2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør

Blinis :
Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i 30 minutter. Stek små tykke pannekaker (blinier) til de er lysebrune på begge sider.

 I tillegg trenger du topping:

1 boks seterrømme
1 glass sort kaviar
1 løk, finhakket

Anrett bliniene med rømme og sort kaviar, og pynt ev. med litt fersk dill.

Blinis er russiske små pannekaker. Vi serverer de som kanapeer med rømme, løk og sort kaviar.

Her finner du oppskrift på pannekaker!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

AIOLI

AioliAioli oppskrift

1 fedd hvitløk
3  eggeplommer
2 dl solsikkeolje
1 dl olivenolje
1 knivsodd kajennepepper
1 ts sennepspulver
1 ss sitronsaft
Salt og pepper

Knus hvitløkfeddet i en stor bolle. Ha i eggeplommene og pisk godt, helt til eggeplommene har romtemperatur. Ha i en dråpe solsikkeolje og pisk den godt inn. Fortsett med å piske inn litt og litt olje.

Fortsett å piske inn olivenoljen på samme måte. Ha i salt, pepper, sennepspulver, kajennepepper og smak til med sitronsaft.

Spiser du den rett etter du har laget den er det ofte en spiss smak av hvitløk. Lag gjerne derfor aiolien litt før du skal servere den. Da får den tid til å sette seg og bli mer rund og avbalansert i smaken. Rør gjerne om et par ganger om dagen mens den setter seg.

Aioli

GUACAMOLE

GuacamoleOppskrift

3 avacado, modne
1/2 rød løk, finhakket
1 tomat, finhakket
1/2 chili, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
1/2 lime, saften av den
Koriander

Fjern skall og stein fra avocadoen og mos den med en gaffel. Tilsett løk, tomat, chili og hvitløk og rør rundt. Smak til med koriander, salt og pepper. Drypp lime over og bland godt.

Limen setter en god smak på guacamolen, men den hindrer også at advokadoen blir sort og ser mindre appetittelig ut. Guacamolen er en dip som passer til mye mer en meksikansk mat. Prøv den f.eks sammen med spekemat og brød.

Guacamole

Red. Blinis med rømme, løk og sort kaviar