Tortilla – spansk bondeomelett

Spansk bondeomelett tortillaOppskrift tortilla 

3 små faste poteter, vasket og skåret i små terninger
Havsalt og nykvernet pepper
6 store egg
Olivenolje
2 kvister fersk rosmarin
2 sjalottløk, skrelt og finhakket
Saften av 1 sitron
Extra Virgin olivenolje
Bladene av en håndfull bladpersille, hakket

Tortilla:
Sett stekeovnen på 200 grader. Kok potetene i lettsaltet vann til de er så vidt møre. La dem dampe seg tørre i et dørslag. Pisk eggene i en bolle med en gaffel, krydre med salt og pepper og sett til side. Varm en ildfast teflonpanne og hell en skvett olivenolje i. Legg potetene i og stek dem gylne og sprø, ta dem opp med en hullsleiv og legg dem til side. Dryss rosmarin i den varme oljen og hell eggeblandingen over umiddelbart. Spre potetene over. Sett pannen i ovnen til bondeomeletten er gylden på toppen og så vidt fast i midten. Mens omeletten står i ovnen, legg sjalottløk i en bolle sammen med sitronsaft, salt, pepper og litt ekstra olivenolje. Pisk godt og tilsett sitronsaften og persillen.

Her finner du flere oppskrifter med egg!

Tortilla – spansk bondeomelett er en rask og god rett som er enkel å lage. Den smaker og metter godt.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.