Bananpannekaker

Oppskrift (Ca. 15 bananpannekaker)

3 egg
2 dl øl
250 g hvetemel
4 dl melk
25 g smeltet smør
1 knivsodd salt
½ ts kardemomme
1 ss vaniljesukker
½ ts finrevet sitronskall, økologisk
1 moden banan
smør til steking

Bananpannekaker:
Pisk egg og øl sammen i en bolle. Sikt melet i bollen. Pisk røren til en ensartet og glatt masse. Tilsett melk, smør, salt, kardemomme, vaniljesukker og sitronskall. Blend bananen og ha den i røren. Sett røren i kjøleskapet i en ½ time – gjerne natten over. Legg en smørklatt i stekepannen og stek pannekakene gylne i et par minutter på hver side. Beregn ca. ½ dl røre per pannekake. Server bananpannekaker med bringebær, blåbær og melis.

Her finner du oppskrift på pannekaker!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

PANNEKAKER MED COTTAGE CHEESE

Pannekaker med cottage cheeseOppskrift (8-12 stykker)

200 g cottage cheese
4 egg
75 g mel
1/2 dl smeltet smør
Lønnesirup

Bland cottage cheese med egg, mel og smør i en food processor. Til hver pannekake brukes 2 ss deig som stekes i en panne penslet med smør, 2-3 minutter på hver side. Server lønnnesirup til.

Stek i tillegg skivede grønne epler i litt smør og sukker, og server dem sammen med fersk mynte til pannekakene!

Red. Bananpannekaker

AMERIKANSKE PANNEKAKER

AMERIKANSKE PANNEKAKEROppskrift

2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør

Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i 30 minutter. Stek små, tykke pannekaker til de er lysebrune. Server amerikanske pannekaker med lønnesirup, bacon eller blåbær.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.