Grove vafler

Oppskrift – Et godt frokostalternativ

75 g hvetemel
75 g fullkornsmel
1,5 ts bakepulver
1 ts støtt kanel
1 ss sukker
1 ts  vaniljesukker
1 ss kokosolje
1 egg
2,5 dl skummet melk
2,5 dl skyr
1 moden banan
4 ss friske blåbær

Grove vafler:
Bland de tørre ingrediensene sammen i en bolle. Ha kokosolje, egg og melk i en annen bolle, og bland de tørre ingrediensene i. Rør det hele godt sammen til røren er glatt og uten klumper.  Varm opp  vaffeljernet. Legg 3-4 ss røre inn midt på jernet, og stek vaflere i ca. 4 min, eller til de er gylne og sprø. Ha skyr i en bolle, og rør banan og blåbær ut i den – server grove vafler sammen med skyren.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

APPELSINMARMELADE

Appelsinmarmeladeoppskrift

1,5 kg vaskede appelsiner
2 vaskede sitroner
2 ¾ kg sukker

Kok appelsiner og sitroner i 3 l vann i 3 timer. Skjær appelsinene i båter og skrap ut fruktkjøttet og legg det i en kjele. Tilsett 2 store skjefuller av kokevannet og kok i 10 minutter. Skjær appelsinskallene i strimler og legg dem tilbake i kokevannet. Legg et rent kjøkkenhåndkle i en sil og sil den avkjølte massen. Press først med en tresleiv og samle deretter alt i et rent kjøkkenhåndkle og press all væsken ut. Hell det ned sammen appelsinskallene og la det hvile tildekket natten over. Dagen etter varmer du blandingen opp og tilsetter sukkeret. Rør grundig. Blandingen må ikke koke før sukkeret er helt oppløst. La marmeladen koke i 3-4 timer til den er helt mørk.

NUTELLA

NutellaOppskrift

200 g mørk sjokolade, helst 70-85 % kakaoinnhold
75 g hasselnøttkjerner
1 boks søt kondensert melk
150 g mykt smør

Rist hasselnøttkjernene i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter  til ytterlaget revner og blir sprø. Skrubb vekk de mørke hinnene. Finhakk nøttene. Smelt sjokoladen, og bland i nøttene, den kondenserte melken og smøret, og rør alt godt sammen. Fyll i glass og oppbevar i kjøleskapet.

PÆREMARMELADE

Pæremarmelade oppskriftOppskrift

500 g pærer
½ dl vann
1 økologisk sitron
1 vaniljestang, delt i to
200 g sukker

Skrell pærene, fjern kjernehusene og skjær dem i små biter. Kok dem opp sammen med vann, sitronsaft, ingefær og vaniljestang og la det koke i 15 minutter under lokk. Tilsett sukkeret og la marmeladen koke i ytterligere 10 minutter. Fjern vaniljestangen og hell marmeladen på rene, skåldede glass.