Pannekaker med stekte epler, hasselnøtter og sitrontimian
Oppskrift ( 8-12 stk.)
150 g hvetemel
1 knivspiss salt
1 ss sukker
4½ dl lettmelk
3 egg
50 g smeltet smør
Ekstra smør til steking
Fyll til pannekaker:
2 epler
30 g hasselnøtter
3 stilker sitrontimian
30 g smør
Pannekaker med stekte epler, hasselnøtter og sitrontimian:
Hell mel, salt og sukker i en bolle, og rør det sammen. Tilsett melken litt om gangen, og rør til deigen er uten klumper. Rør eggene i et om gangen, og rør til slutt det smeltede smøret i. La røren hvile i en halv time. Stek pannekakene i en liten panne i litt smør, til de er gylne på begge sider. Skjær eplene i tynne båter, og grovhakk nøtter og timian. Stek det i en varm panne i smør i ca. 3 min. Lag små pannekakepakker ved å legge fyllet i midten av pannekakene. Brett sidene sammen rundt fyllet.
Her finner du oppskrift på pannekaker!