Pannekakeoppskrifter

Pannekaker er noe alle liker. De finnes i utallige varianter og er faktisk en av de første rettene som ble tilberedt med korn. Det er store forskjeller på form og struktur på pannekakene. Noen er små, tykke og runde, mens andre er så tynne og store at du kan se rett igjennom dem. Pannekaken nytes verden over i ulike varianter til frokost, lunsj, middag, dessert og som snacks. Her får du våre varierte pannekake oppskrifter.

Trenger du syltetøy til pannekakene? Lag det enkelt selv, her er pannekakeoppskrifter på noen forslag!

Bringebærsyltetøy – Jordbærsyltetøy – Appelsinmarmelade – Bjørnebærsyltetøy 

Crepes suzette – Pannekakeoppskrifter
Pannekakeoppskrifter Oppskrift (12 kaker)

200 g hvetemel
½ ts salt
2 ts sukker
Finrevet skall av 1 økologisk appelsin
4 egg
4-5 dl melk
3 ss solsikkeolje
Solsikkeolje + litt smør til steking

Appelsinsaus:

50 g sukker
50 g smør
Finrevet skall av 1 økologisk appelsin
½ dl Cointreau
Saft av to appelsiner
50 g mandelflak

Pisk egg og melk godt sammen. Tilsett mel, salt, sukker og appelsinskall og pisk godt. Tilsett olje, og hell røren i en mugge. La den hvile i 30 minutter. Rør pannekakerøren igjennom før steking.  Varm en stekepanne med litt olje og smør i. Hell røren ut i en tynn pannekake og stek den i 1-2 minutter til den er lett gylden i kantene, og snu den. Legg de stekte kakene i en stabel, og dryss litt sukker imellom dem. Hold dem varme mens du lager sausen. Smelt sukker i en panne  til det bruser opp som karamell. Tilsett smør, revet appelsinskall og mandelflak, og flambér med appelsinlikør. Det blir store flammer, så pass på, og husk å slukke viften! Hell appelsinsaft i, og reduser. Brett de varme kakene sammen 2 ganger til en trekant, og vend dem i sausen. Server crepes suzette straks.

Pannekakerøre
Grunnoppskrift
Oppskrift (4 personer)

3 store egg
3 dl hvetemel
5 dl H-melk
½ ts salt
½ ts sukker
3 ss smeltet smør

Bland egg og mel sammen i en bolle, og tilsett melk mens du pisker godt slik at det blir en jevn klumpefri røre. Tilsett salt, sukker og til slutt smør. La røren svelle i minst 30 minutter før du steker de tynne kakene i en varm panne. Server gjerne med sukker, syltetøy, sirup eller sprøstekt bacon.

PANNEKAKER MED COTTAGE CHEESE
Pannekaker med cottage cheeseOppskrift (8-12 stykker)

200 g cottage cheese
4 egg
75 g mel
1/2 dl smeltet smør
Lønnesirup

Bland cottage cheese med egg, mel og smør i en food processor. Til hver pannekake brukes 2 ss deig som stekes i en panne penslet med smør, 2-3 minutter på hver side. Server lønnnesirup til.

Stek i tillegg skivede grønne epler i litt smør og sukker, og server dem sammen med fersk mynte til pannekakene!

SQUASHPANNEKAKER
SquashpannekakerOppskrift (12 stk.)

300 g poteter, grovrevet
300 g squash, grovrevet
4 vårløk, skåret i ringer
125 g revet mozzarella
4 ss grovhakket bredbladet persille
2 egg, lettpisket
3 ss hvetemel
4 ss rapsolje
Havsalt og nykvernet sort pepper
2 dl yoghurt naturell
1/2 bunt persille

Klem den revne poteten og squashen for å fjerne overflødig væske. Legg det i en bolle sammen med  vårløk, mozzarella, persille og egg og bland forsiktig. Rør inn melet og smak til med salt og pepper. Varm oljen i en stor teflonpanne på middels varme. Legg et par ss med røren i  den varme oljen, og trykk den forsiktig flat. Stek i 2 minutter på hver side eller til de er gyldne. La de renne av på kjøkkenpapir. Bland yoghurt med finhakket persille og server sammen med squashpannekakene

Gresskarpannekaker
GresskarpannekakerOppskrift (8 kaker)

200 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 egg
3 dl melk
25 g smør, smeltet og avkjølt
2 ss olivenolje
250 g butternutgresskar, skrelt og skåret i små terninger
100 g fetaost, smuldret i små biter
En håndfull gresskarfrø
Lønnesirup
Salt

Bland mel, bakepulver og en god klype salt i en stor bolle. Pisk egg med melk i en separat bolle. Lag en brønn i midten av de tørre ingredienser og visp i melkeblandingen og smeltet smør for å lage en tykk, jevn røre. Sett den i kjøleskapet i 30 minutter . Smelt smør og 1 ts olje i en stor kjele over middels varme. Tilsett gresskar og stek i 10 minutter til de er møre. Øk varmen de siste par minuttene. Ta røren ut av kjøleskapet, tilsett ost og gresskar og rør dem forsiktig inn. Varm litt olje og smør i en teflonbelagt stekepanne. Ha en øse av røren per pannekake i pannen. La de steke i 3 minutter, og snu og stek den andre siden til den er gyllen. Serveres med et dryss av gresskarfrø og lønnesirup

Amerikansk pannekakeoppskrift med bringebær
Pannekake oppskrifterOppskrift (4 personer)

2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør

Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i minst 30 minutter. Stek små, tykke kaker til de er lysebrune. Server med ferske bringebær og lønnesirup.

POTETPANNEKAKER MED INGEFÆR- OG YOGHURTSAUS
Potetpannekaker med ingefær- og yoghurtsausOppskrift

4 store poteter
1 egg
2 fedd hvitløk
1 cm revet ingefær
Olje til steking
Salt og pepper

Saus:

1 1/2 dl yoghurt naturell
50 g fetaost
1/2 ts rosmarin
1/2 ts timian
2 ts persille
1/2 lime, saft og skall av den
Salt

Skrell potetene, og riv dem på det grove området på rivjernet. Tilsett egg, ingefær, finhakket hvitløk og rør godt. Varm oljen i en stekepanne og stek pannekakene i et par minutter på hver side. Knus osten med en gaffel og bland den med yoghurt. Tilsett krydderne, limesaft og -skall og smak til med salt.

AMERIKANSKE PANNEKAKER
AMERIKANSKE PANNEKAKEROppskrift

2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør

Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i 30 minutter. Stek små, tykke pannekaker til de er lysebrune. Server amerikanske pannekaker med lønnesirup, bacon eller blåbær.

BLINIS MED RØMME, LØK OG SORT KAVIAR

Blinis

Oppskrift

2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl lettrømme
1 egg
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1/2 dl smeltet smør

Lag en jevn røre av alle ingrediensene. Røren skal svelle i 30 minutter. Stek små tykke pannekaker (blinier) til de er lysebrune på begge sider.

 I tillegg trenger du:

1 boks seterrømme
1 glass sort kaviar
1 løk, finhakket

Anrett bliniene med rømme og sort kaviar, og pynt ev. med litt fersk dill.