God og bærekraftig rødvin

-Gérard Bertrand Reserve Spéciale 2015

Produksjon av rødvin i Frankrike har lange tradisjoner som ofte strekker seg over flere generasjoner. Bærekraftig produksjon sørger for at fremtidige vin-elskere også kan nyte vin på naturens premisser i lang tid.

Tekst/foto: Knut Whist
God og bærekraftig rødvin Gérard Bertrand Reserve Spéciale 2015

God og bærekraftig rødvin på ekstra lette glassflasker – Gérard Bertrand Reserve Spéciale 2015

Gérard Bertrand Reserve Spéciale 2015 er en rødvin fra muligens den fremste vinmakeren i vinområdet Languedoc-Roussillion regionen i Frankrike, Gérard Bertrand. Dette er en bærekraftig rødvin som har en bløt og fruktig start, med preg av mørke bær og urter, samt en fast ettersmak. Rødvinens aroma har mye av det samme preget, men har også et hint av blomst og lakris.

Trenden i dag har ført til at flere forbrukere ønsker seg vin som er produsert gjennom økologisk eller biodynamisk landbruk. Gérard Bertrand er lidenskapelig opptatt av biodynamisk landbruk, men hans viktigste mantra er i utgangspunktet å produsere bærekraftig vin.

Hovedtanken bak bærekraftig vinproduksjon handler om å ta vare på den dyrkbare marken, vinrankene og det som hører naturen til. Bærekraftige vinprodusenter tar vare på naturresursene i langt større grad enn ikke-bærekraftige vinprodusenter som heller prioriterer kortsiktige økonomiske hensyn.

Gérard Bertrand, lidenskapelig vinprodusent med stor interesse for bærekraftig vinproduksjon.

Gérard Bertrand, lidenskapelig vinprodusent med genuin interesse for bærekraftig vinproduksjon.

Gérard Bertrand

Gérard Bertrand ble født og er oppvokst i Sør-Frankrike, og har produsert vin sammen med sin far fra han var ti år. Faren, hans store helt, omkom dessverre i en bilulykke da han var 22 år. Lærdommen fra faren har siden vært drivkraften bak vinproduksjonen. Han brukte å fortelle sønnen at vinen lagde seg selv fordi jordsmonnet var så bra og videre at du ikke behøver å tvinge naturen.

Lettvekts-rødvinsflasker er noe fremmed for mange, vi snakker ikke så mye om selve flasken. Miljøbevisste vinprodusenter tenker mye på miljøbelastningen transporten av vin utgjør. Det har resultert i at det nå produseres ekstra lette glassflasker som bidrar til mindre miljøbelastning. Leverer du i tillegg flasken til gjenvinning er det ingen grunn til å ha dårlig samvittighet, Gérard Bertrand sin vin leveres så klart i slike flasker.

Gérard Bertrand Reserve Spéciale 2015 passer godt til torsk, skrei og kveite, lette kjøttretter, entrecôte, pizza, gryteretter og pasta. Den passer også utmerket i et glass for seg, mens du undrer over livets mysterier under stjernene i vinterkulden. For det er takket være naturen at smaken er så god som den er, ifølge vinmakeren.

Vinmonopolnummer: 3632601
Kategori: 3
Pris: 123,-

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.