Eggerøre

EGGERØREOppskrift eggerøre

6 store egg
6 ss h-melk
1 ss smør
1 bunt gressløk, finhakket
Havsalt og nykvernet pepper

Eggerøre:
Pisk eggene sammen med melken, og vend gressløken i. Smelt smøret i en teflonpanne og stek eggeblandingen i 2-3 minutter under omrøring, til den er gjennomstekt, men fremdeles bløt og kremete.

Her finner du oppskrift på gravlaks!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

RØKELAKSSMØRBRØD

RøkelakssmørbrødOppskrift (4 personer)

16 skiver røkelaks
4 loffskiver
80 g Snøfrisk Naturell
16 ss eggerøre
1 håndfull ruccula
Økologisk sitron og kruspersille til pynt

Sennepssaus:

25 g brunt sukker
2 ss eplesidereddik
2 ss dijonsennep
4 ss pølsesennep
2 1/2 dl mild olivenolje
1 ss fersk dill, hakket
Nykvernet salt og pepper

Bland sukker, sennep i en bolle. Tilsett olivenolje i en stråle mens du rører. Til slutt røres eplesidereddik og dill inn, og sausen smakes til med salt og pepper.

Bre Snørfrisk over loffskivene og fordel ruccola over. Spre deretter eggerøreren jevnt over skivene og topp dem med røkelaksskiver. Pynt med tynt skivet sitron og litt kruspesille. Hell sennepssaus etter smak over.

Foto: Monica Friedrich

Styling: Kjersti Edvartsen

Tallerken fra Royal Copenhagen, glass og karaffel fra Magnor Glassverk.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.