Eggelikør (eggnog)

Eggelikør (Eggnog)Oppskrift eggelikør (eggnog)

1/2 l helmelk
300 g sukker
5 eggeplommer
1 ss vaniljesukker
4,5 dl 60 % sprit
0,5 dl mørk rom

Eggelikør (eggnog):
Kok opp melk og sukker. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker. Slå den kokende melken forsiktig over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt. Sil blandingen og avkjøl. Bland i sprit, rør godt og oppbevar kaldt. Eggelikøren er holdbar i minst en måned i kjøleskapet.

Den beste eggelikøren lager du garantert selv. Denne er avrundet med rom som gir den en fyldig og god smak. Eggelikør eller eggnog som det heter i Amerika er en juletradisjon å servere for mange amerikanere, litt som våre pepperkaker.

Her finner du oppskriften på Irish coffee!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.