Tomatsuppe med safran og sprø parmesan 

Oppskrift (4 personer)

Tekst/foto: Arne Mattisson / Mutti

Tomatsuppe med safran og sprø parmesanIngredienser til tomatsuppe med safran og sprø parmasan:

 • 2 små gule løk
 • 4–6 fedd hvitløk
 • 1 terning kyllingbuljong
 • 4 dl hvitvin
 • 2 dl vann
 • 2 bokser Mutti cherrytomater
 • 4 ss Mutti trippelkonsentrert tomatpuré
 • 4 ss finhakket, fersk timian
 • 1 konvolutt med safran (0,5 g)
 • Olivenolje, salt, sort pepper, eventuelt 1 rød chilipepper
 • 1/2 dl panko-brødsmuler
 • 1 dl finrevet Parmigiano Reggiano

Fremgangsmåte for tomatsuppe med safran og sprø parmasan:

 1. Forvarm ovnen til 230 °C.
 2. Skrell og finhakk løk, chili og hvitløk. Hell olivenolje i en kjele, tilsett løk og chili og fres sammen med safranen til løken blir myk. Tilsett Mutti tomatpuré og rør rundt for å blande godt.
 3. Åpne boksen med Mutti cherrytomater og ta ut 3 tomater til pynt og sett dem til side. Bruk en saks til å klippe de resterende tomatene i boksene i mindre biter.
 4. Tilsett Mutti cherrytomater og tomatsausen de ligger i til kjelen, samt vin, vann, timian og buljongterningen. Smak til med salt og pepper.
 5. Dekk til og la suppen småkoke i ca. 20 minutter på svak varme.
 6. Bland Parmigiano-ost og panko-brødsmuler.
 7. Fordel suppen i porsjonsformer/små kasseroller og topp med et lag av Parmigiano-panko-blandingen.
 8. Stek i ovnen til laget får fin farge.
 9. Ved servering pynter du med de tre Mutti-cherrytomatene som ble lagt til side, og timiankvister.

Denne tomatsuppen; Tomatsuppe med safran og sprø parmesan, ble kåret til den beste tomatsuppeoppskriften i Sverige under Mutti sitt tomatsuppemesterskap 2023. Arne Mattisson står bak vinneroppskriften. Se video under!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Hermetiserte tomater best til tomatsuppe

Tomatsuppeperfeksjon mener vi!

Tekst/Foto: Knut Whist / Monica Friedrich Johannessen


Hvorfor er hermetiserte tomater best til tomatsuppe?
Å lage den perfekte tomatsuppen krever nøye valg av ingredienser, og en viktig beslutning du står overfor er valget mellom ferske tomater og de praktiske bokstomatene. Mens ferske tomater er en naturlig favoritt, gir bokstomater deg en rekke fordeler som kan heve smaken og enkelheten til din neste suppeopplevelse.

Den samme intense smaken hele året
Bokstomater kommer i konserverte bokser, noe som betyr at du kan nyte den samme intense tomatsmaken uansett sesong. Dette er spesielt verdifullt når ferske tomater ikke er i sesong eller av varierende kvalitet. Den konsistente smaken gir din tomatsuppe en dybde og rikdom som kan være utfordrende å oppnå kontinuerlig med ferske varierende tomater.

Praktisk og tidsbesparende
Bokstomater kommer allerede forvellet, skrelt og hakket, noe som sparer deg verdifull tid på kjøkkenet. Denne praktiske løsningen gjør det enkelt å kaste dem rett i gryten, og du unngår den tidkrevende prosessen med å skålde, skrelle og hakke ferske tomater. Perfekt for travle hverdager når du vil ha en deilig suppe uten stress.

Lengre holdbarhet uten svinn
En annen fordel med bokstomater er deres lang holdbarhet. Mens ferske tomater har en begrenset levetid, kan du ha bokstomater tilgjengelig i skapet i lang tid. Dette reduserer sjansen for matsvinn og gir deg muligheten til å lage tomatsuppe når som helst, selv når kjøleskapet er tomt for ferske ingredienser.

SIKKERHET I KVALITET GJØR HERMETISERTE TOMATER BEST TIL TOMATSUPPE

Kvaliteten på bokstomater er konsekvent og pålitelig. Du trenger ikke å bekymre deg for modne eller overmodne tomater som kan påvirke smaken og teksturen av suppen din. Med bokstomater er du sikret en jevn kvalitet hver gang, noe som gjør det enklere å oppnå konsistente resultater i dine kulinariske suppemesterverk.

Økonomisk og budsjettvennlig
Bokstomater gir deg mye valuta for pengene. De er generelt rimeligere enn ferske tomater, og du trenger ikke å bekymre deg for sesongvariasjoner som kan påvirke smaken og prisene. Dette gjør bokstomater til et økonomisk og budsjettvennlig alternativ for alle som ønsker å lage deilige måltider uten å tømme lommeboken.

Valg av tomat
Når du står overfor valget mellom ferske tomater og bokstomater for din neste tomatsuppe, er det klart at bokstomater gir en praktisk, smakfull og kostnadseffektiv løsning. Fra intens smak hele året til den tidsbesparende praktikaliteten, er bokstomater det ideelle valget for å oppgradere din suppeopplevelse. Gjør livet enklere og suppen mer deilig ved å velge bokstomater som din go-to suppe-ingrediens.

Selvfølgelig finnes det unntak som gjør ferske norske tomater til en klar tomatsuppevinner, men det er dessverre sjeldent du finner de riktige tomatene, på rett tid med den beste smaken i Norge.

Hermetiserte tomater best til tomatsuppe