Blomkålsuppe med spicy toast
Oppskrift (4 personer)
1 purre i skiver
1 blomkål, finrevet
7 dl grønnsakskraft
3 dl kremfløte
Salt og pepper
Olje til steking
Spicy toast til blomkålsuppe
Loff stanset ut i runde former
Tannpirkere uten smak
Chilikrydder
Olje til pensling
Hell kraft, revet blomkål og purreløk i en gryte. Gi det hele et oppkok, og la blandingen koke videre under lokk i 15 minutter. Blend suppen med en stavmikser, tilsett kremfløte og smak til med salt og pepper.
Stans ut små rundinger av loffen. Bruk ev formen på serveringsglasset. Pensle den ene siden av loffen, krydre med chilikrydder og stek i ovnen på 200 °C i 2 minutter.
Anrett blomkålsuppe i snapsglass. Tre en tannpirker gjennom toasten og legg den på toppen av glasset.
Server suppen med spicy toast som hors d´oeuvre. Oppskriften er til fire suppeboller, så har du suppe til overs er det bare å fryse den.