Blomkålsuppe med spicy toast

Oppskrift (4 personer)

1 purre i skiver
1 blomkål, finrevet
7 dl grønnsakskraft
3 dl kremfløte
Salt og pepper
Olje til steking

Spicy toast til blomkålsuppe

Loff stanset ut i runde former
Tannpirkere uten smak
Chilikrydder
Olje til pensling

Hell kraft, revet blomkål og purreløk i en gryte. Gi det hele et oppkok, og la blandingen koke videre under lokk i 15 minutter. Blend suppen med en stavmikser, tilsett kremfløte og smak til med salt og pepper.

Stans ut små rundinger av loffen. Bruk ev formen på serveringsglasset. Pensle den ene siden av loffen, krydre med chilikrydder og stek i ovnen på 200 °C i 2 minutter.

Anrett blomkålsuppe i snapsglass. Tre en tannpirker gjennom toasten og legg den på toppen av glasset.

Server suppen med spicy toast som hors d´oeuvre. Oppskriften er til fire suppeboller, så har du suppe til overs er det bare å fryse den.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.