Sjokoladekake uten mel

Sjokoladekake uten melOppskrift sjokoladekake uten mel

275 g 70 % mørk sjokolade
210 g smør
5 ekstra store egg
275 g sukker

Sjokoladekake uten mel:
Smelt sjokolade og smør sammen i en bolle over vannbad. Pisk eggene sammen med sukkeret i minst 5 minutter. Vend den smeltede sjokoladesmørmassen med eggesukkermassen i en annen bolle, og hell det hele i en springform på ca. 22 cm i diameter kledd med bakepapir. Dekk springformen med aluminiumsfolie. Sett springformen opp i en større springform eller langpanne, og hell kokende vann i, slik at det når halvveis opp rundt springformen med sjokoladekaken i.

Bak i ‘vannbadet’ i ovnen ved 170° (20° mindre hvis varmluft) i ca. 1 time og 15 min. Kaken er ferdig når den har satt seg og ikke klistrer på fingrene når man tar på midten av kaken. Avkjøl sjokoladekaken helt før servering. Server sjokoladekaken vaniljesaus og ev. litt ferske bringebær.

Her finner du oppskrift på vaniljesaus

Sjokoladekake uten mel smaker utrolig godt. Etter at du har laget den kan du og muligens andre kose seg med den i flere dager. Mektig godt dette altså :)

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.