Osteiskake

OsteiskakeOppskrift osteiskake (6-8 personer)

3 eggeplommer
2 dl sukker
200 g philadelphiaost
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
4-5 søte kjeks (bixit eller lignende)

Knus kjeks og legg i bunnen av formen.

Bland først eggeplommer og sukker, deretter blander du inn osten. Pisk fløte og vaniljesukker til krem og bland det forsiktig sammen med osteblandingen. Hell det hele over kjeksbunnen og sett kaken i fryseren. Når den har stivnet, er den klar til servering sammen med friske bær eller som vist på bildet bringebærsaus.

Bringebærsaus: til osteiskake 

300 g frosne bringebær
1 dl vann
1 dl sukker

Kok opp vann og tilsett sukker og rør til sukkeret er oppløst. Hell laken i en hurtigmikser eller en food processor. Hell halvparten av bærene i og kjør det hele sammen til en jevn saus. Sil sausen, slik at du blir kvitt de små frøene fra bringebærene. Tilsett de hele bærene og server sausen når bærene er tint.

Vi forbereder oss på kos i solveggen til helgen. Da passer det godt med en lekker og god osteiskake med bringebærsaus.

Her finner du flere oppskrifter på dessert!

Foto: Monica Friedrich
Styling: Karina Florentz

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.