Suksessterte

Oppskrift

Nøttebunn

4 eggehviter
250 g mandler eller hasselnøtter (eller en blanding av begge)
150 g melis

Gul krem

4 eggeplommer
125 g sukker
1 dl kremfløte
1 vaniljestang (kan erstattes med 1 ts vaniljesukker)
150 g smør, romtemperert

Suksessterte:
Mal nøttene/mandlene og bland inn melis. Skill eggehvitene fra eggeplommene, og pisk hvitene stive. Vend mandel/melis-massen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene og fordel massen i en smurt form på 24 cm. Stekes på 160°  i nedre del av ovnen i 30-35 minutter.

Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene med en kniv. Bland eggeplommene, sukker, kremfløte, og vaniljefrøene i en kjele, og kok opp under middels varme under omrøring til kremen tykner. Avkjøl kremen og bland inn det romtempererte smøret. Fordel kremen på den avkjølte kakebunnen. Dekorer gjerne suksessterte  med smeltet/raspet sjokolade, nøtter eller bær og sett kaken kjølig en time slik at den får satt seg.

Her finner du flere oppskrifter på kake!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.