Marengsrullekake med lemon curd

Marengsrullekake med lemon curd

Oppskrift marengsrullekake (10 personer)

6 eggehviter fra middels store egg
250 g sukker
¼ ts mandelessens
1 ts maizena
50 g malte mandler
2 ts melis

Krem:
500 ml kremfløte
25 g skivede mandler

Lemon curd:
1 økologisk sitron, saften og skallet av den
75 g sukker
1 ts maizena
25 g kaldt smør
2 egg

Marengsrullekake :
Visp sitronskall og saft, sukker og maizena sammen i en gryte. Tilsett smør og egg. Varm forsiktig opp under konstant omrøring til det bobler og tykner. Ta av varmen, la det avkjøles.

Forvarm ovnen til 190°, og legg bakepapir på en stekeplate (28cm x 38cm). Visp eggehvitene i en kjøkkenmaskin til blandingen får stive topper. Hell i sukker, litt om gangen, og visp til blandingen er tykk og glanset. Visp inn mandelessens og maizena og vend inn de malte mandlene.

Spre marengsen jevnt ut på stekeplaten og stek i 13 minutter eller til overflaten er gylden. Mens kaken steker strør du melis gjennom en sikt på et bakepapir.

Vend marengsen over på bakepapiret med melis på, og la den avkjøle med bakepapiret som følger med fra ovnen. Visp fløte og sukker til krem. Fjern det øvre bakepapiret fra marengsen. Smør kremen utover marengsen, men la det være igjen en 2.5cm bord på begge kortsider og en langside. Smør så lemon curd over samt mesteparten av den skivede mandelen. Med langsiden uten krem mot deg, og ved hjelp av bakepapiret ruller du så sammen marengsen. Sikt melis og strø resten av mandlene over til pynt på marengsrullekake .

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.