Coca colakake

Coca colakakeOppskrift

½ l sukker
½ l hvetemel
3 ½ dl minimarshmallows
110 g smør
1 ¼ dl solsikkeolje
3 ss mørk kakao
2 ½ dl Coca cola
1 ts natron
1 ¼ dl matfløte
2 egg
1 ts ekte vaniljeekstrakt

Glasur:

110 g smør
3 ss kakao
6 ss Coca cola
½ l melis
1 ts ekte vaniljeekstrakt

Coca colakake:
Forvarm ovnen til 180 °C. Sikt hvetemel og sukker i en bakebolle og rør marshmallowene godt inn. Sett til side.

Varm opp smør, olje, kakao og Coca cola i en tykkbunnet gryte og la blandingen koke opp. Hell den direkte over i melblandingen og bland alt godt sammen. Løs opp natronen i matfløten og tilsett dette i røren sammen med eggene og vaniljeekstrakten. Bland alt godt sammen igjen.

Smør en 20×30 cm langpanne med litt smør og hell i røren. Stek kaken i ca. 45-50 minutter til den har en tørr og fin overflate.

Mens kaken er i ovnen lager du glasuren. Hell melisen i en bakebolle. Hell smør, kakao og cola i en gryte og kok opp. Hell blandingen over melisen og rør godt. Når glasuren er glatt tilsetter du vaniljeekstrakten.

Når kaken er ferdig heller du glasuren over mens kaken er i formen, og lar den avkjøle seg i romtemperatur.

Coca colakake – den er fuktig, litt klissete og forførende god. God helg,

Her finner du flere oppskrifter på kake!

Foto: Monica Friedrich

Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.