Mørk sjokoladekake

Mørk sjokoladekakeOppskrift (10 til 12 personer)

200 g hasselnøtter med skall
200 g mørk sjokolade 70%
200 g smør
150 g sukker
5 egg
2 ss kakaopulver

Mørk sjokoladekake:
Forvarm ovnen til 175 grader. Rist hasselnøttene i ovnen i noen minutter til skallene løsner, men pass på at de ikke brenner seg. La nøttene avkjøles et øyeblikk før du legger dem i et kjøkkenhåndkle og gnir dem slik at skallet løsner. Smelt smør og sjokolade på middels varme og avkjøl. Pisk egg, sukker og kakao tykt og tilsett sjokoladesmøret litt om gangen og rør forsiktig. Tilsett deretter hasselnøttene og vend dem forsiktig inn. Smør en 20 cm springform, og dryss et tynt lag mel i den. Hell røren i formen og stek den i 175 grader på nederste rille i 40-50 minutter. La kaken avkjøles helt, fortrinnsvis i kjøleskap til neste dag. Dryss med kakao fra en god leverandør før servering.

Her finner du flere oppskrifter på kake!

Høy, mørk og uimotståelig deilig! Vi anbefaler mørk sjokoladekake til en av helgens anledninger!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.