Vaniljesaus

VaniljesausOppskrift (4 personer)

1 vaniljestang
2 1/2 dl kremfløte
2 1/2 dl melk
80 g sukker
5 eggeplommer

Del vaniljestangen på langs og ta ut frøene. Bland vaniljestangen og frøene fra den med resten av ingrediensene, og varm opp til vaniljesausen tykner under omrøring. Ta av varmen og sil. Avkjøl vaniljesausen under omrøring.

Prøv vaniljesaus til rabarbragrøt, helt nydelig!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

BRINGEBÆRSUFFLE

BringebærsuffleOppskrift (4 personer)

4 eggehviter
1 dl sukker
150 g bringebær
Sukker til formene
Smør til formene
Melis til pynt

Smør 4 små suffléformer, og dryss dem med sukker. Sett ovnen på 150°. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret under konstant pisking. Vend bringebærene ned i eggehvitemassen. Fordel deigen i formene, og sett dem inn i ovnen på en av de nederste rillene. Stek i ca. 25 minutter. Sikt melis over, og server med det samme.

FERSKENGELÉ

FerskengeléOppskrift (2 personer)

2 ferske røde ferskner + 1 til pynt
1 ss flytende honning
500 ml vann
5 ss sukker
1 ss skall av appelsin
Et par mynteblader
10 g gelatinpulver
100 ml kremfløte
1 ss melis
3 dråper vaniljeekstrakt

Vask og skjær fersknene i skiver. Hell vann, sukker, appelsinskall, mynte og fersken i en gryte. Kok opp, og la det småkoke i 10 minutter. Ta gryten av varmen, og hell gelatinpulveret i 50 ml vann. La gelatinen absorbere vannet. Sil ingrediensene fra gryten, og tilsett gelatinen i blandingen. Rør rundt og hell i 2 pene dessertskåler. Sett dem i kjøleskapet til de stivner. Pisk kremfløten med melis og vaniljeekstrakt. Vend ferskenskivene i honningen, og pynt geleen med krem, fersken og mynteblader.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Vaniljesaus
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)