Polentakake

PolentakakeOppskrift

225 g smør
225 g sukker + 2 ss
3 egg
125 g malte mandler
125 g polenta
2 1/2 økologisk sitron
2 appelsiner
75 g melis
1 ts bakepulver

Polentakake;
Pisk smøret og sukkeret til det blir hvitt og tilsett så eggene ett om gangen mens du pisker godt mellom hver gang. Tilsett deretter malte mandler, polenta, bakepulver og både saft og revet skall fra en av appelsinene. Rør godt. Deigen vil være ganske flytende, men i løpet av stekingen vil polentaen trekke til seg mye av fuktigheten. Bruk helst en form som er ca. 22 cm i diameter og hell røren i denne. Stek polentakaken i 55-60 minutter. La den avkjøles i formen.

Kok opp 2 ss sukker med 2 ss vann i en kasserolle. Tilsett så revet appelsinskall av 1 appelsin til konsistensen blir som sirup, og la denne avkjøles. Melisen blandes så med saften fra en halv sitron og smøres over kaken. Til slutt dekoreres kaken med fine strimler av skall fra sitrusfruktene.

Polenta er maisgryn som er en av basisvarene i det Nord-Italienske kjøkkenet. Vanligvis brukes det som tilbehør til salte retter, men hva med å prøve denne oppskriften der polentaen er brukt i en kake? Vi synes den smaker veldig godt, og blir glade av den deilige gule fargen på polentakake!

Her finner du flere oppskrifter på kake!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.