Ostekake med kremsaus

Ostekake med kremsausOstekakeoppskrift

2 1/2 dl grahamkjeks
6 ss smeltet smør
1 ss brunt sukker
500 g kremost
1 dl kremfløte
1 dl brunt sukker
2 ss hvetemel
4 egg
1 vaniljestang

Saus:

2 1/2 dl kremfløte
1 ss akasiehonning

Ostekake med kremsaus:
Knus kjeksen i en blender, smelt smøret og hell det over kjekssmulene. Tilsett sukker og blend sammen. Press deigen i kakeformen og sett den i kjøleskapet mens du lager fyllet. Det er viktig at alle ingrediensene til fyllet er romtempererte. Visp kremost og sukker godt sammen. Tilsett deretter eggene, et om gangen. Tilsett så kremfløte, hvetemel og frøene fra vaniljestangen. Visp videre på lav hastighet. Dekk utsiden av springformen med aluminiumfolie godt slik at den ikke slipper inn vann. Hell fyllet i formen, og plasser den i en dyp langpanne. Sett den i en 170 graders forvarmet ovn og hell varmt vann i langpannen. Stek kaken i 60 minutter. Legg etterhvert bakepapir over kaken, så unngår du at den blir brun på toppen. Kok opp kremfløte og tilsett honning, rør til den er oppløst. Server sausen til kaken.

Hvem klarer å motstå en deilig ostekake med kremsaus? Denne serveres med varm kremfløte tilsatt honning.

Her finner du flere oppskrifter på kake!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.