Eplekake

– fantastisk klassiker

EplekakeOppskrift til langpanne ca. 25 x 35 cm

180 g smør, romtemperert
180 g sukker
3 egg
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
6-7 epler

Topping:
Kanel
Sukker/perlesukker
Ev. Hakkede mandler/mandelflak

Fremgangsmetode eplekake: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egg et og et av gangen mens du pisker. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og ha til slutt melken i. Fordel deigen i en liten langpanne (ca 25 x 35 cm).

Skrell og kutt eplene i båter. Legg dem i en bolle og strø over kanel og sukker og rist bollen slik at det fester seg til eplebitene. Legg eplene tett i tett over kakedeigen og strø til slutt over hakkede mandler.

Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30-40 minutter til du har fått en fin gylden farge på eplekaketoppen.

Annet: Hvis du ønsker å lage eplekake i en større langpanne så kan du doble denne oppskriften.

Foto: Monica Friedrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.