Eplekake
– fantastisk klassiker
Oppskrift til langpanne ca. 25 x 35 cm
180 g smør, romtemperert
180 g sukker
3 egg
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
6-7 epler
Topping:
Kanel
Sukker/perlesukker
Ev. Hakkede mandler/mandelflak
Fremgangsmetode eplekake: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egg et og et av gangen mens du pisker. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og ha til slutt melken i. Fordel deigen i en liten langpanne (ca 25 x 35 cm).
Skrell og kutt eplene i båter. Legg dem i en bolle og strø over kanel og sukker og rist bollen slik at det fester seg til eplebitene. Legg eplene tett i tett over kakedeigen og strø til slutt over hakkede mandler.
Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30-40 minutter til du har fått en fin gylden farge på eplekaketoppen.
Annet: Hvis du ønsker å lage eplekake i en større langpanne så kan du doble denne oppskriften.
Foto: Monica Friedrich