Myk pepperkake
Klassisk pepperkakesmak i myk variant med kremostglasur og tyttebær.
Oppskrift
250 g romtemperert smør
4 dl sukker
4 store egg
1 1/2 dl vann
7 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kanel
2 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 ts malt kardemumme
Glasur til myk pepperkake
200 g kremost naturell
100 g romtemperert smør
5 dl melis
Dekorasjon:
1 dl fryste tyttebær
Myk pepperkake
Sett stekeovnen på 200 grader.
Rør smør og sukker hvitt.
Visp inn eggene, et om gangen, deretter vannet.
Bland mel, bakepulver og krydder sammen i en annen bolle og rør blandingen forsiktig inn i deigen.
Smør en stor ildfast for på ca. 25×35 centimeter, og hell i deigen.
Stek kaken i ca. 40 minutter og sjekk med en trepinne/ tannpirker om kaken en ferdig.
La den deretter avkjøles i formen.
Visp kremost, smør og melis sammen til en jevn glasur.
Bre den utover kaken når den er helt avkjølt.
Pynt myk pepperkake med tyttebær og skjær kaken i ruter.
Her finner du flere kakeoppskrifter!
Foto: Monica Freidrich