Myk pepperkake

Klassisk pepperkakesmak i myk variant med kremostglasur og tyttebær.

Myk pepperkake - julens beste kake?Oppskrift

250 g romtemperert smør
4 dl sukker
4 store egg
1 1/2 dl vann
7 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss kanel
2 ts malt ingefær
2 ts malt nellik
2 ts malt kardemumme

Glasur til myk pepperkake
200 g kremost naturell
100 g romtemperert smør
5 dl melis

Dekorasjon:
1 dl fryste tyttebær

Myk pepperkake
Sett stekeovnen på 200 grader.
Rør smør og sukker hvitt.
Visp inn eggene, et om gangen, deretter vannet.
Bland mel, bakepulver og krydder sammen i en annen bolle og rør blandingen forsiktig inn i deigen.

Smør en stor ildfast for på ca. 25×35 centimeter, og hell i deigen.
Stek kaken i ca. 40 minutter og sjekk med en trepinne/ tannpirker om kaken en ferdig.
La den deretter avkjøles i formen.

Visp kremost, smør og melis sammen til en jevn glasur.
Bre den utover kaken når den er helt avkjølt.
Pynt myk pepperkake med tyttebær og skjær kaken i ruter.

Her finner du flere kakeoppskrifter!

Foto: Monica Freidrich

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.