Eplekake med vaniljekrem

Eplekake med vaniljekrem

Rustikk eplepai (illustrasjonsfoto)

Oppskrift (22-24 cm springform)

3 egg
2 dl sukker
120 g smeltet smør
1 1/2 dl melk
200 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 dl vaniljekrem
6 epler

Sukker og kanel som strøssel på toppen av kaken

Eplekake med vaniljekrem

Fremgangsmetode: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland melken med smeltet smør, og rør melke/smørblandingen inn i eggedosisen. Rør inn siktet hvetemel og bakepulver i røren. Ha halvparten av røren i en smurt 22-24 cm springform. Smør så vaniljekremen i et lag oppå røren, og fordel halvparten av eplene i et lag oppå vaniljekremen. Hell resten av kakerøren over i springformen og legg eplebåtene som er igjen på toppen (press dem litt ned i røren). Strø sukker og kanel på toppen.

Tid og ovn: Stekes på 180grader midt i ovnen i ca. 35-40 minutter.
Annet: Hvis du er glad i kanel kan du strø mer på eplebitene som du bruker i kaken i tillegg til på toppen av kaken. Hakkede mandler er smaker også nydelig på toppen av denne kaken .

Server gjerne eplekake med vaniljekrem varm!

GULROTKAKE MED VALNØTTER OG MARENGSKREM

Gulrotkake med marengskrem oppskriftGulrotkake oppskrift

400 g gulrøtter
3 egg, romtempererte
3 1/2 dl brunt sukker
150 g mykt smør
1 dl helmelk
1 1/2 ts vaniljesukker
4 1/2 dl hvetemel
150 g hakkede valnøtter
1 ts natron
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1 ts malt kardemomme
1 ts malt ingefær

Forvarm ovnen til 175° og smør to 18 cm store springformer. Visp egg, sukker, smør, melk og vaniljesukker sammen i en bolle, og tilsett deretter de raspede gulrøttene. I en annen bolle blander du melet, valnøttene, natron, bakepulver, salt og krydder sammen. Hell melblandingen i gulrotblandingen og rør til det hele er godt blandet. Fordel røren i springformene og stek i 25-35 minutter. (Sjekk ev. med en tannpirker om den er ferdig) La kakene avkjøles før du deler hver bunn i to på langs.

Marengskrem oppskrift:

4 eggehviter, romtempererte
2,5 dl smør, romtemperert
1,5 dl sukker
1 krm salt (1/5 ts)
1 ss vaniljesukker

Ha eggehviter, sukker og salt i en stålbolle og plasser den over en kjele småkokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Visp for hånd til blandingen tykner og sukkeret er oppløst. (Blandingen skal være varm og glatt når du gnir den mellom fingertuppene)

Ta bollen av kjelen og pisk videre med miksmaster, start med laveste hastighet og øk gradvis til middels til det former seg stive topper. La miksmasteren fortsette å gå til kremen er helt avkjølt, ca. 10 minutter.

Senk hastigheten og tilsett smøret, en ss om gangen, slik at det blander seg skikkelig mellom hver omgang. Deretter tilsetter du vaniljesukkeret og pisker rolig i ca. 2 minutter til alle luftboblene er borte.

Fordel kremen mellom lagene og ev. på toppen av kaken, pynt gulrotkaken med valnøtter.

Gulrotkake

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.