Ostedrøm, en pastagrateng

Ostedrøm en pastagrateng
Oppskrift (4 personer)

600 gr Amorosi pasta (lange makaroni)
200 gr (1 hel) Brillat Savarin
50 gr revet parmesan
100 gr revet Grüyer
100 gr Gouda
4 ss finkuttet persille
4 ss finkuttet baslikum

Ostedrøm, en pastagrateng for kravstore mac`n cheese elskere. Her er det bare å nyte mens du ubevisst nynner når du spiser.

  1. Kok pastaen og ta den ut når den fortsatt er litt hard og har litt tyggemotstand. (rett før den blir al dente)
  2. Riv Grüyer, Gouda og parmesan ost, og sett til siden.
  3. Når pastaen er ferdig kokt sil av vannet.
  4. Vend inn Grüyer, Gouda, parmesan og urter i pastaen. Grav så ut den flytende delen av Brillat Savarin og vend den inn i blandingn, kast skorpen (red. eller spis den). Husk å spar på litt av osten til gratinering.
  5. Ha blandingen over i en ildfast form og strø resten av osten på toppen av pastaen.
  6. Gratiner i ovn til du får litt gyllen farge på toppen på 240 grader i 5 – 7 minutter.

Voila, server ostedrøm, en pastagrateng med skje eller gaffel. Denne retten passer fint å dele som en litt kraftig forrett eller kan med hell serveres på ett godt tapas bord. Pynt gjerne med en rosmarinkvist.

Vinanbefaling

Pastagrateng med Brillat Savarin, parmesan og GrüyerRed Rock Zin – en god rødvin med lite sukker

California-vinen Red Rock Zin er en rødvin med veldig lite sukker. Den akkompagner pastaretten perfekt med sin fruktighet og forsiktige motstand.
Red Rock Zin er en rødvin dyrket på den kjente Zinfandeldruen fra California. Druene kommer fra Central Valley, hvor vinstokkene er gamle og jordsmonnet er rødt og vulkansk, dekket av store steiner. Mottoet som brukes om vinen er: «lav på sukker, full av smak».
Denne vinen byr på tydelige dufter av røde bær, innslag av urter, vanilje og et hint av sevje. Dette gjør den rik og fruktig med myke tanniner. Vinen har under fem gram sukker per liter og sammenlignet med andre Zinfandler i Norge med 12 gram per liter er dette et lavt sukkerinnhold. Rike, fruktdrevne, røde viner behøver ikke mye sukker for å være sjarmerende.
Red Rock Zin – perfekt til blant annet pasta, pizza og grillmat. Varenummer 10185306 | Pris 389,90,-

Tekst/Foto/Kokk: Knut Whist / Jonas Alexander Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.