Pasta med ferske reker og ricotta

Pasta med ferske reker og ricottaOppskrift (4 personer)

300 gr ferske reker
2 dl fløte
1/2 ts hvitvinseddik
1/2 vårløk
1/2 pose spinat
1/2 fenikkel
100 gr frosne erter
Finkuttet persille
1/4 boks ricotta
Revet parmesan
500 gr tagliatelle
1 ss smør
Salt og pepper

Dette er en lett sommerpasta med ferske reker og ricotta. Den passer utmerket å servere på fine og varme sommerdager.

  1. Vask og kutt alle grønnsakene i lange strimler på ca 5 – 7 cm (Bruk kun nederste delen på vårløken)
  2. Rens reker for skall
  3. Vask spinaten
  4. Varm opp smør i en kjele og stek fenikkel og vårløk lett, ha på hvitvinseddik og la den fordampe, ha deretter i fløten og la koke i 5 – 10 minutter på lav temperatur.
  5. Sett på vann til pasta og kok tagliatelle ferdig.
  6. Ta kjelen av varmen når sausen tykner og tilsett, spinat, reker, persille og erter, varm i 1 minutt.
  7. Til slutt tilsett ricotta og parmesan og bland pastaen inn med sausen.
  8. Server pasta med ferske reker og ricotta med litt ekstra parmesan og ricotta på toppen, evt ved siden av som gjestene kan forsyne seg med.
Vinanbefaling

Red Rock Zin – en god rødvin med lite sukker

California-vinen Red Rock Zin er en rødvin med veldig lite sukker. Den akkompagner pastaretten perfekt med sin fruktighet og forsiktige motstand.
Red Rock Zin er en rødvin dyrket på den kjente Zinfandeldruen fra California. Druene kommer fra Central Valley, hvor vinstokkene er gamle og jordsmonnet er rødt og vulkansk, dekket av store steiner. Mottoet som brukes om vinen er: «lav på sukker, full av smak».
Denne vinen byr på tydelige dufter av røde bær, innslag av urter, vanilje og et hint av sevje. Dette gjør den rik og fruktig med myke tanniner. Vinen har under fem gram sukker per liter og sammenlignet med andre Zinfandler i Norge med 12 gram per liter er dette et lavt sukkerinnhold. Rike, fruktdrevne, røde viner behøver ikke mye sukker for å være sjarmerende.
Red Rock Zin – perfekt til blant annet pasta, pizza og grillmat. Varenummer 10185306 | Pris 389,90,-

Tekst/Foto/Kokk: Knut Whist / Jonas Alexander Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.