Tagliatelle med reker

Tagliatelle med rekerOppskrift (4 personer)

500 g tagliatelle
3 ss smør
3 hvitløksfedd, knust
½ kg reker, pillet
2 økologiske sitroner, saften av dem
1/2 ss sitronskall, revet
1 ss fersk oregano, finhakket
1 ss fersk persille, finhakket
1/2 ts salt
1/2 ts nymalt hvit pepper
2 dl fløte 

Tagliatelle med reker
Kok tagliatellen etter anvisningen på pakken.
Smelt smøret i en gryte på middels varme.
Stek hvitløken i 1-2 minutter.
Tilsett sitronsaft, skall, oregano, persille, salt og pepper og la det koke i 2-3 minutter.
Skru ned varmen og rør inn fløten.
La det koke videre i 2-3 minutter.
Tilsett til slutt rekene og la de bli varme.
Slå vannet av pastaen når den er ferdig og rør inn rekesausen i den før servering.

Her finner du flere oppskrifter på pasta!

PASTAGUIDE

Pasta

Hvorfor passer pesto best til lange pastatyper som spaghetti, og sauser med store biter best til typer med hulrom? Her gir vi deg en liten guide som forhåpentligvis vil gjøre deg litt klokere, og føre til at du lager enda bedre pastaretter!

Pasta finnes i mange ulike former, men ingrediensene er alltid de samme. Det finnes to grunntyper av pasta; mel- og vannpasta og eggepasta, og det er viktig å kjenne til de ulike egenskapene og bruksområdene for å få maksimal smak. Til mel- og vannpastaen brukes durumhvete, en meltype med høyt gluteninnhold som kalles semolina. Den er fast og passer godt til pikante sauser og de som er basert på olivenolje. Den andre typen lages av meltypen som kalles Tipo 00 og egg. Den suger opp sauser bedre, og passer derfor bedre til smør- og fløtebaserte sauser, samt til mildere sauser som passer til den myke konsistensen. Å parre smak med konsistens er også en kunst. Den samme sausen kan bli en middelmådig rett eller en kulinarisk opplevelse avhengig av hvilken type og form du bruker.

Pasta lunga
Det vil si lang pasta. Den er lagd av mel og vann og egner seg best til tomatsauser og sauser basert på olivenolje. Som en pekepinn skal alle ingrediensene i sausen følge med den lange pastaen når den snurres med en gaffel.

Typer: Spaghetti, spaghettini, capelli d´angelo, linguine og bucatini

Sauseforslag: Pesto, erbe, carbonara

Fettuce
Eller bånd er såkalt eggepasta. Lager du den ikke selv, er det best å kjøpe den tørkede varianten, da «fersk» eggepasta ikke alltid er av den beste kvaliteten.

Typer: Tagliatelle, fettuccine, pappardelle, pizzoccheri,tonnarelli, taglionini og paglia e fieno

Sauseforslag: Alfredo, melone, coi fegatini

Tubi
Pasta i rørform er veldig mettende og passer godt til mange forskjellige sauser. Hulrommene i de større rørene er perfekte til å fange opp biter i sauser. Tubi er en av de få typene mel- og vannpasta som også passer til fløtebaserte sauser. De største rørene egner seg best til å fylles og gratineres.

Typer: Penne lisce, penne rigate, penne ziti lisce, penne ziti rigate, pennoni lisci, pennoni rigati, garganelli, elicidali, cavatappi, maccheroni lisci, maccheroni rigati, boccolotti, denti d´elefante, chifferi lisci, chifferi rigati, rigatoni, millerighe, gigantoni

Sauseforslag: All´arrabbiata, prosciutto e asparges, boscaiola, salsiccia e ricotta, ragu di agnello

Forme speciale
Gjennom tidene har italienske pastaprodusenter stadig kommet opp med nye kreative pastaformer. De vi nevner her er perfekte til sauser med store biter, da de fanger opp bitene med hulrommene.

Typer: Conchiglie, farfalle, orechiette, lumache,radiatore, fusili, strozzapretti, ruote di carro.

Sauseforslag: Al salmone, salsiccia e panna,corti alle zucchine, porcini e peperoni, carro con peperonata.

Pasta per ministre
På norsk pasta til suppe. Brukes oftest i hjemmelagd kjøttkraft og lages i former som ligner på riskorn, melonkjerner, pepperkorn, sopp og stjerner.

Typer: Risoni, alfabetini, orzi, anelli rigati, anellini, stelline, funghetti, lumachine.

Suppeforslag: Kjøttkraft, minestra alla romana, minestrone.

Pasta ripiena
Fylt pasta og pasta i lag stekt i ovn er ikke bare mettende, men også høyst elegant. Det viktige her er å passe på å tilpasse typen fyll til formen på pastaen.Den må ikke bli et skjulested for fyllet, men være en vesentlig del av retten. Typer: Ravioli, pansoti, tortellini, canneloni, cappelletti, lasagne

Forslag til fyll:Søtpotet, persille og mortadella, ricotta, kjøttdeig og løk, spinat, ricotta og skinke, potet og eple.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Tagliatelle med reker
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)