Spinatpasta

– Slik lager du spinatpasta

 Spinatpasta - Slik lager du spinatpastaOppskrift (4 personer)

200 g fersk spinat eller 100 g frossen
300 g durumhvetemel
3 egg
1 ts olivenolje

Spinatpasta:
Skyll spinaten og blansjer den i 1 minutt i litt vann. Kryst av vannet og kjør spinaten i en food processor eller med en stavmikser til en puré.

Den generelle regelen er et egg for hver 100 g mel, men hvis du lager en porsjon som er større enn 300 g mel og tre egg, er det lurt å spe ut med vann. Det gjør deigen lettere å jobbe med.

Hell eggene opp i et målebeger og tilsett olivenolje og spinatpuré. Lag en bunke av melet med en grop i midten. Hell egg, olje og spinatpuré ned i gropen. Bland melet og vannet, først med en gaffel, og deretter med hendene.

Når deigen er elastisk og ensartet, skal den hvile i kjøleskapet i et fuktig kjøkkenhåndkle eller i plastfolie i en halv time. Deretter kjevler du ut deigen. Hvis du gjør det med håndkraft, bruker du en kjevle til å få deigen så tynn som mulig. Deretter har du litt mel på begge sider og skjærer den ut til pasta i passende bredde. Bruker du en pastamaskin, ruller du først deigen ut i plater til den har en passende tykkelse – hvor tynn er et spørsmål om smak. Prøv deg frem, og rull pastaen gjennom maskinen som skjærer den ut i den formen du velger. Spinatpasta skal tørke på et kjøkkenhåndkle i 30 minutter før du koker den.

Legg pastaen i saltet fosskokende vann og la den koke i 2-3 minutter.

Her finner du flere oppskrifter på pasta!

Du trenger slett ikke en egen pastamaskin for å lage pasta, men du bør være glad i å elte og kjevle. Vi smaksetter gjerne pastaen vår med spinat innimellom.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.