Spaghetti Bolognese

Spaghetti bologneseOppskrift  (4 personer)

600 g kjøttdeig
1 løk
3 fedd hvitløk
2 gulrøtter
Olivenolje, mild type
1/2 potte basilikum
2 bokser skåldede tomater
500 g spaghetti
Salt og nykvernet pepper
200 g revet parmesan
Cherrytomater til pynt

Spaghetti bolognese
Finhakk løk og hvitløk, og riv gulrøttene.
Varm olivenoljen i en stor gryte og stek løk, hvitløk, løk og gulrøtter.
Tilsett kjøttdeigen og brun den.
Tilsett tomater og basilikum, og kok videre i 30 minutter.
Smak til med salt og pepper. Spaghettien kokes etter anvisning, og det hele serveres med revet parmesan og halve cherrytomater.

Noen ganger er det fantastisk godt med mat som er lett å lage og raskt ferdig.
Dette er oppskriften på den italienske klassikeren spaghetti bolognese!

Her finner du flere oppskrifter på pasta!

SLIK LAGER DU DIN EGEN PASTA

Det er enkelt å lage sin egen pasta, og du trenger nødvendigvis ikke en pastamaskin. En del italienere vil faktisk hevde at den beste pastaen er kjevlet ut med håndkraft. Her får du en grunnoppskrift på hjemmelaget fersk pasta med egg som du kan bruke til for eksempel spaghetti, tagliatelle, papardelle, ravioli og tortellini.

Slik lager du din egen pastaOppskrift (4-6 personer)

500 g durummel
3 egg
Vann

Den generelle regelen er et egg for hver 100 g mel, men hvis du lager en porsjon som er større enn 300 g mel og tre egg, er det lurt å spe ut med vann. Det gjør deigen lettere å jobbe med. Til 500 g mel trenger du 350 ml væske. Hell eggene opp i et målebeger og tilsett vann. Lag en bunke av melet med en grop i midten. Hell egg og vann ned i gropen. Bland melet og vannet, først med en gaffel, og deretter med hendene.

Når deigen er elastisk og ensartet, skal den hvile i kjøleskapet i et fuktig kjøkkenhåndkle eller i plastfolie i en halv time. Deretter kjevler du ut deigen. Hvis du gjør det med håndkraft, bruker du en kjevle til å få deigen så tynn som mulig. Deretter har du litt mel på begge sider og skjærer den ut til pasta i passende bredde. Bruker du en pastamaskin, ruller du først deigen ut i plater til den har en passende tykkelse – hvor tynn er et spørsmål om smak. Prøv deg frem, og rull pastaen gjennom maskinen som skjærer den ut i den formen du velger. La pastaene tørke på et kjøkkenhåndkle i 30 minutter før du koker dem.

Legg pastaen i saltet fosskokende vann og la den koke i 2-3 minutter.

Pasta

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Spaghetti bolognese
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)