Penne med tomatpesto og oliven

Penne med tomapesto og olivenOppskrift (4 personer)

500 g penne
150 g soltørkede tomater i olje
50 g parmesan
50 g pinjekjerner
2 hvitløksfedd
1⁄2 potte fersk basilikum
1 1⁄2 dl olivenolje
Litt olivenolje til steking
100 g olivener uten stener
1 håndfull ferske basilikumblader
Salt og nykvernet sort pepper

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne. Ha de soltørkede tomatene, parmesanen, hvitløken, basilikumen og pinjekjernene i en food processor. Tilsett oljen litt etter litt og kjør til pestoen får en fin konsistens. Stek i mellomtiden olivenene i litt olje på svak varme. La pastaen renne av i et dørslag og ha den tilbake i grytene. Hell pestoen i og rør den inn. Tilsett olivenene, smak til med salt og pepper, strø over basilikumblader og server.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.