Farfalle med entrecôte

Farfalle med entrecôteOppskrift (4 personer)

300 gr entrecôte av storfe
100 gr linser
1 gul løk
1 hvitløksfedd
1/4 sellerirot
1 gulrot
laubærblad
1/4 potte timian
1/2 dl rødvin
3 dl vann
10 flak grüyer ost
500 gr farfalle pasta
Olje til steking
Salt og pepper

Entrecôte er et kjøttstykke med mye marmorering av fett som gir en fantastisk smak. Det passer utmerket til mye mer enn bare å bli servert som biff med poteter og saus. Farfalle med entrecôte byr på mye smak og passer ypperlig til hyggelige kvelder med et glass god vin til.

  1. Kutt opp entrecôte i biter på 2 x 2 centimeter.
  2. Vask og rens alle grønnsaker, kuttes i biter på 2 x 2 centimeter.
  3. Finkutt hvitløksfeddet.
  4. Sett en gryte på sterk varm, tilsett litt olje, stek deretter kjøtt til det er brunet, ha deretter oppi løk, hvitløk, gulrot, linser, sellerirot, laubærblad og timian. Rør det godt rundt så det ikke svir seg.
  5. Hell på rødvin og la det koke i 1 minutt, ha deretter oppi timian og vannet, pass på at vann dekker godt over grønnsaker og kjøtt med minimum 1 centimeter. Tilsett gjerne mer vann om du trenger.
  6. Reduser varmen og la dette småkoke i 25 minutter, blir væsken veldig redusert har du på litt mere vann.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Kok farfalle som anvist på pakken og sil av vannet.
  9. Vend sausen i pastaen og server farfalle med entrecôte med flak av grüyer ost eller revet grüyer.
Vinanbefaling

Red Rock Zin – en god rødvin med lite sukker

California-vinen Red Rock Zin er en rødvin med veldig lite sukker. Den akkompagner pastaretten perfekt med sin fruktighet og forsiktige motstand. Red Rock Zin er en rødvin dyrket på den kjente Zinfandeldruen fra California. Druene kommer fra Central Valley, hvor vinstokkene er gamle og jordsmonnet er rødt og vulkansk, dekket av store steiner. Mottoet som brukes om vinen er: «lav på sukker, full av smak». Denne vinen byr på tydelige dufter av røde bær, innslag av urter, vanilje og et hint av sevje. Dette gjør den rik og fruktig med myke tanniner. Vinen har under fem gram sukker per liter og sammenlignet med andre Zinfandler i Norge med 12 gram per liter er dette et lavt sukkerinnhold. Rike, fruktdrevne, røde viner behøver ikke mye sukker for å være sjarmerende. Red Rock Zin – perfekt til blant annet pasta, pizza og grillmat. Varenummer 10185306 | Pris 389,90,-

Tekst/Foto/Kokk: Knut Whist / Jonas Alexander Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.