Spicy vegetar pasta i tomatsaus

Spicy vegetar pasta i tomatsausOppskrift (4 personer)

12 stk småløk
1 gulrot
1/4 sellerirot
2 hvitløksfedd, finhakket
20 stk cherrytomat i div farger, delt i 2
1 boks polpa tomater
3 ss tomatpuré
1/2 potte basilikum
1/2 potte oregano
6 grønne asparges
250 gr mozzarella
500 gr fusilli pasta (gjerne i flere farger)
1 ts chipotle
1 ts sukker
Salt og pepper
Olivenolje til steking

Spicy vegetar pasta i tomatsaus byr på rene og gode smaker med et klart hint av chili. Passer godt når du vil ha et smakfult måltid uten kjøtt, fisk eller skalldyr.

  1. Stek småløk, gulrot og sellerirot i olivenoljen til de blir gyllene. La løkene være hele. Når de får farge, ha på litt sukker og finhakket hvitløk, og stek litt til.
  2. Del cherrytomater på midten.
  3. Ha på tomatpuré og la surre 1 minutt, på lav varme. Ha deretter oppi polpa, cherrytomater delt i to og 1 desiliter vann.
  4. La sausen koke forsiktig i 20 – 30 minutter med omrøring.
  5. Knekk av nederste del av aspargesen der den naturlig knekker. Vask og rens asparges, del de i to på midten på langs for fine lange asparges.
  6. Plukk basilikum og riv mozzarella i passe biter med hånden.
  7. Smak til saus med chipotle, salt, pepper og litt sukker om det behøves.
  8. Kok pasta og sett til siden.
  9. Vend sausen inn sammen med pastaen og server spicy vegetar pasta i tomatsaus med mozzarella i biter og frisk basilikum på toppen.
Vinanbefaling

Red Rock Zin – en god rødvin med lite sukker

California-vinen Red Rock Zin er en rødvin med veldig lite sukker. Den akkompagner pastaretten perfekt med sin fruktighet og forsiktige motstand.
Red Rock Zin er en rødvin dyrket på den kjente Zinfandeldruen fra California. Druene kommer fra Central Valley, hvor vinstokkene er gamle og jordsmonnet er rødt og vulkansk, dekket av store steiner. Mottoet som brukes om vinen er: «lav på sukker, full av smak».
Denne vinen byr på tydelige dufter av røde bær, innslag av urter, vanilje og et hint av sevje. Dette gjør den rik og fruktig med myke tanniner. Vinen har under fem gram sukker per liter og sammenlignet med andre Zinfandler i Norge med 12 gram per liter er dette et lavt sukkerinnhold. Rike, fruktdrevne, røde viner behøver ikke mye sukker for å være sjarmerende.
Red Rock Zin – perfekt til blant annet pasta, pizza og grillmat. Varenummer 10185306 | Pris 389,90,-

Tekst/Foto/Kokk: Knut Whist / Jonas Alexander Hagman

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.