Tagliatelle med sopp, pancetta, vårløk og persille

Tagliatelle med sopp, pancetta, vårløk og persilleOppskrift (4 personer)

250 g tagliatelle
250 g pancetta eller fet bacon i terninger
250 sjampinjong eller kantareller
4 vårløk
1 bunt hakket kruspersille
2 ss smør
Salt og pepper

Kok tagliatellen etter anvisning. Stek pancetta og sopp sammen i smør til det er gyldent. Tilsett vårløk, stek i 2 minutter mens du rører. Tilsett mesteparten av persillen og rør blandingen videre i 1 minutt. Smak til med salt og pepper. Når tagliatellen er ferdig, helles vannet av og tagliatellen blandes sammen med resten av ingrediensene.

Server i en stor bolle, og sett en skål med resten av persillen på bordet, slik at gjestene selv kan drysse over maten når de har forsynt seg.

Dyp tallerken fra Royal Copenhagen.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

SPAGHETTI MED SITRON OG HVITLØK

Spaghetti med sitron og hvitløkOppskrift (4 personer)

600 g spaghetti
1 hvitløk
1 håndfull basilikumblader
Nykvernet sort pepper
¾ dl ts salt
Litt revet sitronskall
Olivenolje og litt fersk sitronsaft
2 ss smør
2 ss olivenolje
50 g parmesan

Forvarm ovnen til 200 grader. Del hvitløken i fedd, uten å skrelle dem. Legg hvitløken i aluminiumsfolie sammen med basilikum og et par dråper olivenolje.  Ikke lukk folien helt. Stek hvitløken i ovnen i ca. 30 minutter eller til den er helt myk. La den avkjøles i et øyeblikk og klem feddene ut. Støt hvitløken til en jevn masse i en morter.

Kok spaghettien i henhold til anvisningen på pakken.

Varm smør og olivenolje i en stekepanne over svak til middels varme i et øyeblikk. Tilsett sitronskall og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

La spaghettien renne godt av i et dørslag og hell den deretter i stekepannen. Bland godt og la hvitløksblandingen bli absorbert.Tilsett revet parmesan og om nødvendig, pepper, salt, sitron og enda litt olivenolje. Serveres umiddelbart.

SPAGHETTI CARBONARA

Spaghetti carbonara Kulinarisk.noOppskrift 4 porsjoner

400 g spaghetti
200 g smårettbacon
200 g parmesan, revet
4 eggeplommer
2 1/2 dl kremfløte
salt og nykvernet pepper

Kok pastaen etter anvisning. Stek baconet. Pisk eggeplommene sammen med fløten og smak til med salt og pepper. Tilsett halvparten av parmesanen. Hell vannet av spaghettien og ha den tilbake i gryten. Sørg for at resten av vannet dampes bort. Hell baconet over pastaen, etterfulgt av eggeblandingen. Rør godt rundt. Server med resten av den revne parmesanen.