Pasta med lam og chorizo
Oppskrift (4 personer)
500 g pappardelle
500 g kjøttdeig av lam
50 g chorizopølse
1 løk
1 gulrot
Ca. 100 g selleri
2 fedd hvitløk
En liten tørket chili, hakket
2 ss tomatpuré
1 dl rødvin
En boks skåldede tomater
2 laurbærblad
Et par kvister timian
Salt og pepper
Vann
Pecorino eller parmesan, revet
Hakk gulrot, løk og selleri i små terninger. Hell i en stor kjele og stek på middels varme i et par minutter. Finhakk hvitløk og tilsett i kjelen. Stek raskt og tilsett kjøttdeig. Tilsett deretter chorizoen kuttet i små terninger, samt tomatpuré. Rør rundt og la det hele småkoke i et minutt. Hell rødvin i og kok opp i noen minutter.Tilsett tomater og urter og krydre lett med salt og pepper. La det småkoke på svak varme i ca. 1 time. Om nødvendig tilsett vann i små doser. Sausen skal være tykk og tett.
Pappardellen kokes etter anvisning på pakken. Spar litt av pastavannet hvis sausen trenger å tynnes ut. Legg den drenerte pastaen i sausen umiddelbart og bland forsiktig. Server med revet ost.
Vinanbefaling:
Spanskinspirerte smaker blir enda bedre med spansk vin til. Torres Coronas har en deilig lett duft av krydder og tre, og du kan også ane aromaen av røde bær. Smaksmessig vil du gjenkjenne plomme og kirsebær og litt lette krydder som passer utmerket til kombinasjonen av lam og chorizo. Skal du ha gjester og trenger vin til mange, kan vi anbefale den på kartong, som har vært en av Norges mest solgte kartongviner gjennom tidene.
Varenummer: 5985206
Pris: 409,90