Pasta med bacon og rosenkål

Pasta med bacon og rosenkålOppskrift (4 personer)

600 g rosenkål
250 gram pasta orechiette
100 gram skogsbacon
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
30 g smør
3 ansjosfileter
1 bunt frisk salvie
30 gram pecorinoost
1 ss balsamicoeddik
Salt og nykvernet pepper

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Vask rosenkålen, og legg den i en bolle med iskaldt vann. Varm olivenolje og smør i en stor stekepanne og stek bacon med salvieblader i ca 5 minutter. Hell vannet av rosenkålen og tørk den med et kjøkkenhåndkle. Del kålen i mindre biter og legg den i pannen. La det hele steke på lav varme i ca. 10 minutter. Tilsett finhakket hvitløk, finhakket ansjos og balsamico. Tilsett den avrente pastaen, og smak til med salt og pepper. Før servering drysses revet pecorinoost over retten.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.