Penne med røkt laks, agurk og dillsaus

Penne med røkt laks, agurk og dillsausOppskrift (4 personer)

350 g penne
1/2 agurk
75 g smør
Revet skall av 1 appelsin + 2 ss av saften
2 spiseskjeer hakket dill
3 dl matfløte
Salt og nykvernet pepper
100 g røkt laks

Kok pastaen som anvist på pakken.

Del agurken på langs og bruk en skje for å ta ut kjernen og kast den. Skjær den så opp i tynne skiver og del i to.
Smelt smøret i en gryte og tilsett appelsinskall og dill, og rør godt sammen. Tilsett agurken og la det koke forsiktig i 2 minutter. Rør av og til.
Tilsett fløte og appelsinsaft og la det småkoke i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
Mens det koker skjærer du laksen i tynne strimler. Ha den så oppi sammen med sausen og varm opp.
Hell av pastavannet og rør inn sausen i pastaen.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.