Penne med røkt laks, agurk og dillsaus
Oppskrift (4 personer)
350 g penne
1/2 agurk
75 g smør
Revet skall av 1 appelsin + 2 ss av saften
2 spiseskjeer hakket dill
3 dl matfløte
Salt og nykvernet pepper
100 g røkt laks
Kok pastaen som anvist på pakken.
Del agurken på langs og bruk en skje for å ta ut kjernen og kast den. Skjær den så opp i tynne skiver og del i to.
Smelt smøret i en gryte og tilsett appelsinskall og dill, og rør godt sammen. Tilsett agurken og la det koke forsiktig i 2 minutter. Rør av og til.
Tilsett fløte og appelsinsaft og la det småkoke i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
Mens det koker skjærer du laksen i tynne strimler. Ha den så oppi sammen med sausen og varm opp.
Hell av pastavannet og rør inn sausen i pastaen.
Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen