Makaroni og ost (mac and cheese)

Makaroni og ostOppskrift makaroni og ost (6 personer)

600 g makaroni
5 ss smør
6 ss hvetemel
6 dl helmelk
150 g revet gruyere
150 g revet cheddar
1/4 ts kajennepepper
Salt

Makaroni og ost:
Forvarm ovnen til 200 °. Smør en stor ildfast form eller 6 ildfaste porsjonsformer. Kok makaronien etter anvisning på pakken. Hell av vannet. Smelt smør i en gryte, rør inn melet og la det putre i et par minutter. Hell i litt melk om gangen, og la det koke opp mellom hver gang. Smak til med salt og kajennepepper. Legg i osten og rør den godt inn. Trekk gryten av varmen. Hell makaronien i og bland med sausen. Hell blandingen over i ildfaste former, og stek  i ca. 15 minutter.

Makaroni og ost, eller Macaroni and cheese som amerikanerne kaller det fant veien til USA, via den fremtidige presidenten Thomas Jefferson. Han hadde spist macaroni både i Paris og i Nord-Italia. Senere begynte han å importere både macaroni og parmesan til USA, og serverte mac and cheese på en statsmiddag i 1802.

Pasta

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.