Taco med oksekjøtt

Taco med oksekjøtt kjøttdeig

Oppskrift (4 personer)

500 gr. kjøttdeig
100 gr. røkt hel bacon kuttet i terninger
Tacokrydder
1 ss brunt sukker
1 stor løk
1 fedd hvitløk
2 dl vann
2 ss olje til steking
10 stk små hvetetortilla eller myke maistortilla
100 gr revet ost
5 blader romanosalat

Fremgangsmåte taco med oksekjøtt:

  1. Stek baconterninger i olje i tre til fire minutter.
  2. Tilsett løk i pannen og stek den gyllen i ett minutt, ha deretter i hvitløk og brunt sukker. Stek videre i ett minutt.
  3. Tilsett kjøttdeig i samme panne og stek videre til kjøttet er brunet, knus gjerne kjøttdeigen med en visp mens den brunes.
  4. Ha på krydderblanding og brun videre i to – tre minutter.
  5. Hell på to desiliter vann, ha på ett lokk og la dette koke på middels varme i cirka én times tid. Tilsett mer vann om alt vannet fordamper.
  6. Ta av lokket og stek videre til all væsken forsvinner og kun olje/fett fra kjøtt er igjen i bunnen, sett til siden.
  7. Pensle tortillaene med et tynt lag olje på begge sider. La de deretter henge over en rist i ovnen, og stek de i 10 til 12 minutter til de blir «crispy» og har formet seg som tacoskjell.

Serveres taco med oksekjøtt sammen med salsa roja, guacamole, finkuttet romanosalat, og revet ost.

Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo - Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.