Entrecôte med portobellosopp og pesto

Entrecôte med portobellosopp og pestoOppskrift entrecôte (4 personer)

1 ss extra virgin olivenolje
50 g usaltet smør
4 portobellosopp
4 ferske timiankvister
4 X 150 g entrecôte
Havsalt og nykvernet sort pepper

Pesto:

1 potte basilikum
½ dl pinjekjerner
50 g parmesan
3 fedd hvitløk
1½ dl olivenolje
½ ts salt
¼ ts pepper

Bland sammen basilikum, hvitløk og pinjekjerner i morter. Tilsett deretter oljen i en tynn stråle, litt om gangen og støt/rør mellom hver omgang. Bland til slutt inn parmesanen og smak til med salt og pepper.

Husk å la biffkjøttet hvile til det er romtemperert før du steker det. Bank det gjerne litt flatere. Salt og pepre begge sidene.

Varm olje og smør i en stor stekepanne på høy varme. Legg soppen med hatten ned og stek i 1–2 minutter eller til de begynner å bli myke. Snu soppen, tilsett timian og stek videre i 1 minutt.

Fjern sopp og timian og stek entrecôtene i 1–2 minutter på hver side.

Legg en portobellosopp på hvert kjøttstykke og drypp ev. resten av smør- og oljeblandingen over. Topp med en skje pesto og server med en grønn salat eller eventuelt stekte poteter eller pommes frites til de som er ekstra sultne.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Kjersti Edvartsen

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.