Karbonader med løk

Karbonader med løkOppskrift (4 karbonader )

500 g karbonadedeig
2 egg
2 ts salt
1 ts pepper
4-5 løk
1 dl kjøttkraft
1 ss usaltet smør

Karbonader med løk:
Rør eggene inn i karbonadedigen og tilsett salt og pepper. Form karbonadene av deigen og stek dem i en panne i 5 minutter på hver side. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Brun dem i pannen. Spe med kjøttkraft og rør godt. La sjyen koke inn til løken er halvtørr. Fordel løken over karbonadene ved servering.

Karbonader med løk lager du enkelt selv. Du kan variere med kryddere for å finne den smaken du synes er best. Av og til legger vi en osteterning i midten som de minste synes er gøy og godt.

Her finner du flere oppskrifter på oksekjøtt!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

HAKKEBØFF Karbonader MED LØK OG PANNESAUS

Oppskrift (4 personer)

2 løk
600 g kjøttdeig

Saus:
1 ss sennep
3 dl matkagingsfløte
2 ss soyasaus
Ev. sukkerkulør
Salt og nykvernet pepper

Skjær løken i skiver og stek den i en stekepanne.  Form kjøttdeigen til 150 g store boller og  trykk dem ned til den ønskede tykkelse.  Etter at løken er gylden stekes bøffene i samme panne. Når også de er ferdige tas de av og sennep røres ut i pannen sammen med litt vann. Deretter tilsettes fløte og soyasaus. Sausen smakes til med salt og pepper. Legg så bøffene og løken tilbake i pannen og varm dem i sausen.  Server hakkebøff med kokte poteter.

BIFF À LA LINDSTRÖM

Oppskrift (4 personer)

500 g kjøttdeig
1 gul løk, finhakket
2 ss kapers
1 dl syltede rødbeter, i terninger
1 stor kokt potet
3 eggeplommer
Salt og nykvernet sort pepper

Persillesmør:

100 g smør, romtemperert
4 ss persille, finhakket
Salt og pepper

Skjær kapersen grovt. Bland alle ingrediensene til biffene. Prøvestek en liten bit, og juster ev. smaken med salt og pepper. Form fire biffer, og stek dem i 3-4 minutter på hver side.

Persillesmør: Bland smøret med persille, salt og pepper. Legg det på bakepapir og form til en rull. Legg smøret i fryseren slik at det blir hardt igjen. Server de varme biffene med persillesmøret og potetmos.

Om oss

Kulinarisk.no er et mat- og drikkemagasin for alle som er glad i mat. Vi gir deg oppskrifter og inspirasjon til å lage mat- og drikke fra bunnen av. Det er den kulinariske opplevelsen og ekte matglede som er vårt fokus. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.