Karbonader med løk
Oppskrift (4 karbonader )
500 g karbonadedeig
2 egg
2 ts salt
1 ts pepper
4-5 løk
1 dl kjøttkraft
1 ss usaltet smør
Karbonader med løk:
Rør eggene inn i karbonadedigen og tilsett salt og pepper. Form karbonadene av deigen og stek dem i en panne i 5 minutter på hver side. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Brun dem i pannen. Spe med kjøttkraft og rør godt. La sjyen koke inn til løken er halvtørr. Fordel løken over karbonadene ved servering.
Karbonader med løk lager du enkelt selv. Du kan variere med kryddere for å finne den smaken du synes er best. Av og til legger vi en osteterning i midten som de minste synes er gøy og godt.
Her finner du flere oppskrifter på oksekjøtt!
HAKKEBØFF Karbonader MED LØK OG PANNESAUS
Oppskrift (4 personer)
2 løk
600 g kjøttdeig
Saus:
1 ss sennep
3 dl matkagingsfløte
2 ss soyasaus
Ev. sukkerkulør
Salt og nykvernet pepper
Skjær løken i skiver og stek den i en stekepanne. Form kjøttdeigen til 150 g store boller og trykk dem ned til den ønskede tykkelse. Etter at løken er gylden stekes bøffene i samme panne. Når også de er ferdige tas de av og sennep røres ut i pannen sammen med litt vann. Deretter tilsettes fløte og soyasaus. Sausen smakes til med salt og pepper. Legg så bøffene og løken tilbake i pannen og varm dem i sausen. Server hakkebøff med kokte poteter.
BIFF À LA LINDSTRÖM
Oppskrift (4 personer)
500 g kjøttdeig
1 gul løk, finhakket
2 ss kapers
1 dl syltede rødbeter, i terninger
1 stor kokt potet
3 eggeplommer
Salt og nykvernet sort pepper
Persillesmør:
100 g smør, romtemperert
4 ss persille, finhakket
Salt og pepper
Skjær kapersen grovt. Bland alle ingrediensene til biffene. Prøvestek en liten bit, og juster ev. smaken med salt og pepper. Form fire biffer, og stek dem i 3-4 minutter på hver side.
Persillesmør: Bland smøret med persille, salt og pepper. Legg det på bakepapir og form til en rull. Legg smøret i fryseren slik at det blir hardt igjen. Server de varme biffene med persillesmøret og potetmos.