Roastbeef en kulinarisk klassiker

RoastbeefOppskrift roastbeef

750 g-1 kg ytrefilet av okse
1/2-1 ts salt
1/4 ts pepper
Smør til steking

  1. Forvarm ovnen til 125 grader.
  2. Renskjær ytrefileten og bind den ev. opp for å få den jevnere stekt.
  3. Gni kjøttet inn med salt og pepper.
  4. Svi alle sidene av kjøttet i pannen på høy varme. Dette gir en fin stekeskorpe.
  5. Legg fileten i en ildfast form og sett et steketermometer i den.
  6. Stek til kjernetemperaturen når 60 grader.
  7. Pakk roastbeefen i aluminiumfolie, og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den.

Roastbiff er ikke bare en kulinarisk klassiker, men også en symfoni av smaker som appellerer til de mest kresne ganer. Enten du er en erfaren kokk eller bare utforsker kulinariske horisonter, er roastbiff en kulinarisk opplevelse som bør prøves. Denne artikkelen tar deg med på en reise gjennom historien og tips for å oppnå den perfekte roastbiffen.

Historien bak roastbeef

Roastbeef har en lang og rik historie som strekker seg tilbake til middelalderen. Opprinnelig ble det ansett som en luksusrett for adelen, men i dag har denne delikatessen funnet veien til mange hjem verden over. Tradisjonelt ble roastbeef tilberedt ved å steke kjøttet over åpen ild, men moderne tilberedningsmetoder har gjort det mer tilgjengelig og enklere for alle.

Valg av Kjøtt
Nøkkelen til en fantastisk roastbeef ligger i valg av kjøtt. En mør og saftig biff er avgjørende, så velg et kvalitetsstykke, som for eksempel ytrefilet, indrefilet eller mørbrad. Husk å fjerne overflødig fett for å forhindre at kjøttet blir for seigt.

Servering og saus til roastbeef
Når roastbiffen er ferdig tilberedt, er det på tide å presentere dette kulinariske mesterverket. Skjær kjøttet i tynne skiver for å vise den perfekte rosa fargen i midten. Server med litt kraftige sauser som rødvinssaus, sennepssaus eller remulade for å forbedre smaken ytterligere.

Roastbeef er en allsidig rett som passer godt sammen med flere sideretter, som ovnsbakte grønnsaker, potetmos, friske salater eller nystekt brød.

Roastbeef er ikke bare en rett, det er en opplevelse. Fra historien til perfeksjonen i tilberedningen, har denne delikatessen stått tidens prøve. Nå, med nøye utvalgte råvarer og riktig tilberedning, kan du også bringe denne gastronomiske opplevelsen hjem til ditt eget kjøkken. Utforsk kunstverket som ligger i roastbeef og dens smak, nyt de delikate smakene fra de ulike sammensetningene fra siderettene som har begeistret ganer i generasjoner.

Remulade til roastbeef 

Oppskrift

100 g sylteagurker (valgfritt)
50 g finhakket løk
2 ss hakkede friske krydderurter (kjørvel, dill, gressløk eller persille)
1 ss majones
2 ss lettrømme
Ca. 1/2 ts karri

Rens løken og hakk krydderurtene. Skjær agurker og løk i bittesmå terninger og legg dem i en bolle.

Tilsett majones, rømme og krydderurter. Rør alt godt sammen og smak til med karri, salt og pepper.

Oppbevares i lukket, kaldt i kjøleskapet.

Remulade er perfekt dressin/tilbehør til roastbeef!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.