Roastbeef

RoastbeefOppskrift roastbeef

750 g-1 kg ytrefilet av okse
1/2-1 ts salt
1/4 ts pepper
Smør til steking

Roastbeef:
Forvarm ovnen til 125 grader. Renskjær ytrefileten og bind den ev. opp for å få den jevnere stekt. Gni kjøttet inn med salt og pepper og og svi alle sidene i pannen på høy varme. Legg fileten i en ildfast form og sett et steketermometer i den. Stek til kjernetemperaturen når 60 grader. Pakk roastbeefen i aluminiumfolie, og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den.

Roastbeef sandwich

Roast beef sandwichOppskrift (4 stk.)

4 skiver fransk landbrød
Ca. 50 g salatblader
8 skiver roastbeef

Grov remulade:

1½ dl majones
1½ ts mild karri
50 g revet gulrot
3 ss grovhakkede kapers
Salt og pepper

Rør majones, karri, gulrot og kapers sammen og smak til med salt og pepper. Del brødskivene i to. Fordel remuladen på brødskivene, og legg deretter salatblader og 2 skiver roast beef på 4 av brødskivene. Topp med den andre halvparten av brødskivene.

Remulade

Oppskrift

100 g sylteagurker (valgfritt)
50 g finhakket løk
2 ss hakkede friske krydderurter (kjørvel, dill, gressløk eller persille)
1 ss majones
2 ss lettrømme
Ca. 1/2 ts karri

Rens løken og hakk krydderurtene. Skjær agurker og løk i bittesmå terninger og legg dem i en bolle.

Tilsett majones, rømme og krydderurter. Rør alt godt sammen og smak til med karri, salt og pepper.

Oppbevares i lukket, kaldt i kjøleskapet.

Remulade er perfekt dressin/tilbehør til roastbeef!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.