Roastbeef
Oppskrift roastbeef
750 g-1 kg ytrefilet av okse
1/2-1 ts salt
1/4 ts pepper
Smør til steking
Roastbeef:
Forvarm ovnen til 125 grader. Renskjær ytrefileten og bind den ev. opp for å få den jevnere stekt. Gni kjøttet inn med salt og pepper og og svi alle sidene i pannen på høy varme. Legg fileten i en ildfast form og sett et steketermometer i den. Stek til kjernetemperaturen når 60 grader. Pakk roastbeefen i aluminiumfolie, og la den hvile i ca. 20 minutter før du skjærer i den.
Roastbeef sandwich
Oppskrift (4 stk.)
4 skiver fransk landbrød
Ca. 50 g salatblader
8 skiver roastbeef
Grov remulade:
1½ dl majones
1½ ts mild karri
50 g revet gulrot
3 ss grovhakkede kapers
Salt og pepper
Rør majones, karri, gulrot og kapers sammen og smak til med salt og pepper. Del brødskivene i to. Fordel remuladen på brødskivene, og legg deretter salatblader og 2 skiver roast beef på 4 av brødskivene. Topp med den andre halvparten av brødskivene.
Remulade
Oppskrift
100 g sylteagurker (valgfritt)
50 g finhakket løk
2 ss hakkede friske krydderurter (kjørvel, dill, gressløk eller persille)
1 ss majones
2 ss lettrømme
Ca. 1/2 ts karri
Rens løken og hakk krydderurtene. Skjær agurker og løk i bittesmå terninger og legg dem i en bolle.
Tilsett majones, rømme og krydderurter. Rør alt godt sammen og smak til med karri, salt og pepper.
Oppbevares i lukket, kaldt i kjøleskapet.
Remulade er perfekt dressin/tilbehør til roastbeef!