Meksikansk ytrefilet med tequila og lime

Helstekt ytrefilet med meksikansk vri Kulinarisk.no1 helt stykke ytrefilet av okse, ca. 700 gram

Oppskrift (4 personer)

Marinade:

1,2 dl tequila
3 lime, saften av dem
1 dl olivenolje
1 løk, delt i fire
3 hvitløksfedd, delt i to
2 ts røkt paprikapulver
Salt og nykvernet pepper

Til steking:

Smør og olje

Til servering:

2 jalapeno, skåret i tynne skiver
1 halv potte koriander, finhakket
2-3 lime, saften av dem

Bland ingrediensene til marinaden i en plastpose og legg den i en bolle. Legg fileten i posen og knyt den. La fileten ligge i 3-4 timer, og snu posen et par ganger underveis.

La fettet bli lett brunt i grillpannen, hvis du har én, hvis ikke bruk en stekepanne. Legg så   fileten i og brun den pent rundt det hele. Legg deretter fileten i en passende langpanne. Stek ved 125 C i 20-30 minutter til steketermometeret viser 56-60 C (rød til rosa kjerne). Ta fileten ut og la den hvile i 10 minutter før du skjærer den i skiver.

Mens fileten hviler, freser du jalapeno og koriander i pannen, og avslutter med en skvis lime. Resten av limen skjæres i båter og serveres til steken. En grønn salat som inkluderer avokado og mais er godt tilbehør, samt råris.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.