Helstekt indrefilet

Oppskrift

1 indrefilet av okse, ca. 700 g
2 ss hel pepper
2 ts salt
2 ss smør til steking

Den ytre hinnen på indrefileten skjæres av med en spiss kniv. Sort pepper brennes i tørr og varm stekepanne 2–3 minutter, avkjøles og grovknuses. Krydre fileten med pepperet og salt.

Stek fileten i varm panne på alle sider, stikk så inn et steketermometer. Stekes i ovn på rist ved 125 °C i ca. 45 minutter til steketermometeret viser 55 °C for rød filet og 60 °C for medium stekt filet.

La så fileten hvile 15–20 minutter slik at kjøttsaften får satt seg.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.