Tropic Thunder Salat

Tropic Thunder SalatOppskrift (2-3 personer)

300-400 g bog eller slagside
½ kg økologiske beter, f.eks. polka- eller gulbeter
1 hjertesalat, renset og delt
1 hodesalat eller annen fersk salat, renset og plukket
1 ss sorte sesamfrø
1 dl sukkererter
1 sjalottløk
2 ss Red ale dressing
Urtemajones
Karse som pynt
Flaksalt og nykvernet sort pepper

Rens og skrell beter og sjalottløk. Skjær dem i tynne skiver, gjerne på et mandolinjern.
Rens og skjær sukkertene i strimler. Rens steaken for sener og hinner.
Husk å alltid ta kjøttet ut fra kjøleskapet en god stund før steking for best resultat. Stek kjøttet i en grillpanne til medium rare ved høy varme i ca. 3 minutter på hver side.
Tilsett litt Red aledressing under grillingen. Pass på, det blir litt flammer, men desto mer smak! La kjøttet hvile i 5-10 minutter.
Krydre med flaksalt og pepper.

Vend salat, beter, sjalottløk, sort sesam og sukkererter med Red aledressingen. Anrett til slutt med kjøtt, urtemajones og karse

Tips : Prøv også en grillet variant av hjertesalat. Den er fantastisk med litt sitron, olivenolje, ristede nøtter og parmesan

Ølanbefaling:
Omnipollo – Magic #4:20 Vanilla Waffle Wheat, 5,2 %
Denne salaten har en del ulike elementer som krever et mer smaksrikt øl. Waffle wheat er et friskt, fruktig og ganske søtt hveteøl som er brygget med biscuitmalt og vaniljebønner. Vaniljepreget trekker frem sødmen i betene og harmonerer fint med fyldigheten i kjøttet. Den friske fruktigheten balanserer fint med de mer kraftige og syrlige smakene i salaten.

Foto: Monica Friedrich
Styling: Thilde Gilling

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.