Salsa Roja

Salsa RojaOppskrift

4 plommetomater
1/2 stor løk
1 fersk jalapeño
3 hvitløksfedd
6 chipotle tørket, tømmes for frø
1 klype sukker (kan sløyfes)
1/2 ts oregano

Fremgangsmåte salsa roja:

  1. Bak tomater i 20 minutter på 180 grader.
  2. Stek løk og hvitløk i en panne.
  3. Ha chipotle i samme panne og la steke i to minutter.
  4. Ha i krydder, to kopper vann og bakte tomater.
  5. Kok i fem – ti minutter.
  6. Om ikke tomatene er søte nok, smak til med salt og litt sukker.
  7. Kjør opp med håndmikser, og sil av.

Klar til bruk, salsa roja kan lagres i opptil én måned i lufttett beholder, for eksempel på Norgesglass.

Foto/Tekst: Snorre Jøllanger // Studio Isidor / Knut Whist

Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo - Fredags-taco er ikke meksikansk mat

Cinco de Mayo er en meksikansk helligdag som oppsto etter at meksikanerne seiret i den franske invasjonen av Puebla. Nå feires dagen med musikk, dans, parader og mat. Bli med på feiringen! Ved å innta en kulinarisk opplevelse som overstiger fredags-tacoen flere hakk, vil du kjenne deg som en meksikaner på denne dagen du også.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.