Biff tartar

Biff tartarOppskrift (4 personer)

600 g skrapet/kvernet biff av oksekjøtt *
1 stor løk, finhakket
1 glass kapers, avsilt
1 stor kokt rødbete, i små terninger
1 lite glass sylteagurker, skjær agurkene i små terninger
4 rå eggeplommer

Del kjøttet i 4 like store deler. Form dem til runde biffer. Anrett biffene på separate tallerkener. Lag en fordypning i biffene, og plasser de rå eggene i dem. Server biff tartar med kapers, løk, rødbeter og sylteagurker + en pepperkvern med sort pepper.

* Å skrape kjøtt vil si at du tar rent oksekjøtt uten fett og sener, fra mørbrad, flatbiff eller bankebiff, og skraper det med en skarp kniv langetter kjøttfibrene slik at du får en rød og delikat masse.

Biff tartar er en klassisk fransk bistrorett. Den hadde sitt gjennombrudd her til lands på 80-tallet. Noen kaller det mannemat, men her i redaksjonen får alle vann i munnen når vi kverner opp kjøttet og serverer en nydelig tartar. Det viktigste er å behandle det rå kjøttet skikkelig og ikke minst sørge for at arbeidsplassen din på kjøkkenet er hygienisk.

SYLTEAGURK

SylteagurkOppskrift

1 kg sylteagurk, hel (drueagurker)

Saltlake:

100 g salt per l vann

Eddiklake:

1 l eddik, 7 %
250 g sukker
2 laurbærblad
1 ts hel nellik
2 ss sennepsfrø
1 ts hel pepper
2 ss sukker
2 ts salt

Skyll og tørk agurkene godt. Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp. Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn. Ta agurkene opp av saltlaken og tørk dem. Kok opp eddik og sukker, tilsett krydderet og avkjøl deretter laken. Når den er kald heller du den over agurkene. La de ligge i 1 uke. Sil deretter laken ned i en gryte, kok den opp og avkjøl den. Legg agurkene på rene og skåldede glass og hell den kalde laken over. Legg lokk på glassen og oppbevar sylteagurk mørkt og kjølig.

Sylteagurk er lett å lage selv!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Biff tartar
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
4.51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)