Oksekjøttoppskrifter

Hvis menn får velge, så blir det biff til seg selv og også til gjester. Vi serverer gjerne biff vi også, men mener det er så mye mer spennende man kan gjøre ut av oksekjøtt med andre deler av dyret. Her finner du forhåpentligvis litt utvidende inspirasjon i form av oppskrifter som carpaccio, biff tartar, ungarsk gulasj, meksikans ytrefilet marinert i tequila og amerikanske sloppy joes.

Biff tartar

Biff tartar OksekjøttoppskrifterBiff tartar er en klassisk fransk bistrorett. Den hadde sitt gjennombrudd her til lands på 80-tallet. Noen kaller det mannemat, men her i redaksjonen får alle vann i munnen når vi kverner opp kjøttet og serverer en nydelig biff tartar. Det viktigste er å behandle det rå kjøttet skikkelig og ikke minst sørge for at arbeidsplassen din på kjøkkenet er hygienisk.

Biff tartar

Carpaccio med ruccula og parmesan

Carpaccio med ruccula og parmesanVi begynner å se frem mot helgen, og planlegger hva vi skal servere lørdagens gjester. Forrett blir en italiensk carpaccio.

Carpaccio med ruccula og parmesan

Entrecôte med portebellosopp og pesto

Entrecôte med portobellosopp og pestoDet er aldeles ingenting i veien med biff og bearnaise. Det finnes bare så uendelig mange like gode måter å servere norske menns favorittprotein på. Som denne: en entrecôte stekt med timiansmør og servert med hjemmelagd pesto!

Entrecôte med portebellosopp og pesto

Gulasj

GulasjUngarsk gryterett som passer fortreffelig på en kald novemberdag. Her har du oppskriften!

Gulasj

Hamburger med sopp og bluecheesedressing

Hamburger med sopp og blue cheesedressingDet finnes mange gode grunner til å sanke sopp, her er en av de; Hamburger med sopp og bluecheesedressing er en av våre hamburgerfavoritter.

Hamburger med sopp og bluecheesedressing

Kjøttgryte

KjøttgryteGode langtidskokte gryter er definitivt deilig vintermat. Denne inneholder både okse- og svinekjøtt og er krydret med timian og rosmarin.

Kjøttgryte

Roastbeef

RoastbeefHvis menn får velge hva som skal serveres når man skal ha gjester, er svaret biff. Hvis vi får velge biff, blir det som regel en helstekt én!

Det er enkelt å få et perfekt resultat og er man mange, får alle stykkene sine samtidig i motsetning til hvis du skal servere biff i stykker. Er dere få og du har mye til overs, er det utrolig mye du kan bruke restene til. Som hovedaktør i en salat, i taco, sammen med karamellisert løk i en sandwich, eller kald til lunsj dagen etter med potetsalat til – mulighetene er mange!

Roastbeef

Svenske kjøttboller

Svenske kjøttbollerSvenske kjøttboller er enkelt å lage fra bunnen av. Her har du oppskriften!

Svenske kjøttboller

Ølbraisert oksekjøtt

Ølbraisert okse med saltbakt selleri og einebærkremLangtidsstekt okseskank druknet i stout og saltbakt rotselleri – det er mat for en sulten mann!

Ølbraisert okse

Biff Stroganoff

BIFF STROGANOFF Oksekjøtt - oppskrifter fra bunnen avSkal du unne deg noe skikkelig godt? Vi anbefaler den russiske klassikeren Biff Stroganoff. Vi lager den selvfølgelig fra bunnen av.

Biff Stroganoff

Carpaccio med kapers

Carpaccio med kapersHar du prøvd dette før? Carpaccio er en klassisk italiensk rett skapt på Harry´s bar i Venezia, og siden videreutviklet i flere varianter. Denne utgaven er laget med franske cornichons (sylteagurker) og store kapers og vil garantert imponere gjestene dine!

Carpaccio med kapers

Chili con carne

Chili con carneKok opp en stor gryte med chili con carne, inviter alle dine venner på Facebook til en het og sosial lørdagsmiddag. Blir det rester igjen har du også det beste fyllet til søndagstaco klar!

Chili con carne

Entrecôte med sprø ferskpoteter og rødbetesalat

Entrecõte med sprø ferskpoteter og rødbetesalatHvorfor ikke prøve noe annet enn pommes frites og bernaise til biffen? Den beste smaken ligger i entrecôten, ikke i indre- eller ytrefileten, så derfor velger vi den servert med sprø ferskpoteter og rødbetesalat. Her har du oppskriften!

Entrecôte med sprø ferskpoteter og rødbetesalat

Hamburger

Hamburger28 mai er den Internasjonale Hamburgerdagen. Den kan du feire sammen med oss ved å lage en klassisk hamburger!

Hamburger

Karbonader med løk

karbonader-med-lokKarbonader lager du enkelt selv. Du kan variere med kryddere for å finne den smaken du synes er best. Av og til legger vi en osteterning i midten som de minste synes er gøy og godt.

Karbonader med løk

Meksikansk ytrefilet

Helstekt ytrefilet med meksikansk vri Kulinarisk.noMeksikansk mat er mer enn taco og guacamole. Vi anbefaler denne vrien på helstekt ytrefilet – marinert i bl.a. tequila og lime – garantert suksess!

Meksikansk ytrefilet

Sloppy Joes

Sloppy JoesSloppy Joes har sin opprinnelse fra baren med samme navn i Key West, Florida. Sloppy Joes er rett og slett en tomatbasert kjøttdeigsaus servert i et hamburgerbrød – og er en utfordrer til fredagstacoen eller –pizzaen.

Sloppy Joes

Tropic Thunder Salat

Tropic Thunder SalatNydelig salat fra Brewdog med bog og Red ale dressing!

Tropic Thunder Salat

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.