Biff Stroganoff

BIFF STROGANOFF

Tallerkener, vannglass og karaffel fra Magnor. Vinglass, dekketallerkener, saltskål og bestikk i privat eie.

Oppskrift  (4 porsjoner)

500 g biffstrimler
1 stor løk, finhakket
1 hvitløksfedd, finhakket
350 g sjampinjong
1 rød paprika i strimler
1 ss smør
2 ss hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss tomatpuré
2 ts dijonsennep
2 dl crème fraîche eller seterrømme

Biff stroganoff
Bland mel, salt og pepper i en plastpose. Ha i kjøttet og rist det godt rundt i posen, ta biffstrimlene ut og fjern overflødig mel. Varm olje og smør, stek kjøttet i porsjoner og ha det over på et fat. Stek så strimlet løk, paprika og ha i hvitløk. legg det over på fatet sammen med kjøttet. Skjær sopp i skiver og stek den i ca. 4 minutter. Legg kjøtt, løk og paprika tilbake i pannen. Bland i tomatpuré, dijonsennep og crème fraîche og la det trekke i ca. 5 minutter til kjøttet er gjennomvarmt. Server med ris, brokkoli, sylteagurk og rødbeter.

Vinanbefaling til stroganoff : Baron de Lay Reserva

Baron de Lay produserer vin ved Ebros bredder, med et gammelt kloster fra 1500-tallet som ramme, men med helt nye, moderne produksjonsfasiliteter. Baron de Lay reserve har en dyp rød farge og stor duft av mørke frukter med balansert innslag av fatkarakter. Den er godt konsentrert med rund og kraftfull ettersmak og matcher biff stroganoff veldig godt.

Produsent: Baron de Lay
Varenr: 3455001
Pris: 174,90 kr

Tekst/foto/styling: Kulinarisk.no / Monica Friedrich / Karina Florentz

SYLTEAGURK

SylteagurkOppskrift

1 kg sylteagurk, hel (drueagurker)

Saltlake:

100 g salt per l vann

Eddiklake:

1 l eddik, 7 %
250 g sukker
2 laurbærblad
1 ts hel nellik
2 ss sennepsfrø
1 ts hel pepper
2 ss sukker
2 ts salt

Skyll og tørk agurkene godt. Rør sammen salt og vann til saltet har løst seg opp. Legg agurkene i saltlake og la dem ligge 1 døgn. Ta agurkene opp av saltlaken og tørk dem. Kok opp eddik og sukker, tilsett krydderet og avkjøl deretter laken. Når den er kald heller du den over agurkene. La de ligge i 1 uke. Sil deretter laken ned i en gryte, kok den opp og avkjøl den. Legg agurkene på rene og skåldede glass og hell den kalde laken over. Legg lokk på glassen og oppbevar sylteagurk mørkt og kjølig.

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.

Oppsummering
recipe image
Oppskrift
Biff Stroganoff
Publisert
Forberedelser
Tid å lage
Total tid
Vurdering
41star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)