Rødbetebrownies

Rødbetebrownies - Rødbete browniesOppskrift

500 g rå rødbeter
1 ts salt
1 ts sukker
100 usaltet smør
200 g sjokolade 70 %
1 ts vaniljesukker
250 g sukker
3 egg
100 g hvetemel
25 g kakaopulver

Pynt:

Ferske bær som rips og blåbær
Mynteblader

Rødbetebrownies:
Skrell rødbetene, og skjær dem i små biter. Kok dem i vann tilsatt sukker og salt i ca. 25 minutter.

Sett ovnen på 180 grader, og smør en form på ca. 20 x 30 cm.

Brekk sjokoladen i mindre biter, og skjær smøret i små terninger. Sil overflødig væske av rødbetene, og kjør dem i en food prosessor sammen med sjokoladen, smøret og vaniljesukkeret til blandingen er glatt.

Visp sukker og egg i en stor bolle, til blandingen er tykk og kremete, ca. 2 minutter med en elektrisk visp. Bruk en metallskje til å forsiktig vende inn rødbetblandingen i eggeblandingen. Prøv å bevare så mye luft som mulig. Sikt mel og kakaopulver i bollen, og vend det hele forsiktig inn.

Hell blandingen i formen og stek i ca. 25 minutter. Avkjøl før du skjærer den i biter.

Her finner du flere oppskrifter på bakst!

Rødbeter har en fantastisk sødme, noe som gjør dem perfekt å bruke i brownies. Her har du oppskriften på rødbetebrownies!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.