Pærekake

Pærekake oppskriftOppskrift pærekake

4  norske pærer
2  egg
150 g sukker
50 g smeltet smør
¾ dl helmelk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1½ ts malt kanel

Smør en liten langpanne på ca. 22 x 30 cm, og forvarm stekeovnen til 200 °.  Skrell pærene og fjern kjernehusene. Skjær pærene i små terninger. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen inn i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Vend pærene forsiktig inn i deigen, og hell deigen i langpannen. Stek kaken midt i ovnen i ca 30-35 minutter. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter. Server med vaniljeiskrem eller vaniljesaus.

Pærekake – deilig og lettlaget langpannekake. Smaker bedre med iskrem til, og selvfølgelig aller best med et glass melk til!

Eplekake – storebroren til pærekake?

– fantastisk klassiker

EplekakeOppskrift eplekake i langpanne ca. 25 x 35 cm

180 g smør, romtemperert
180 g sukker
3 egg
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
6-7 epler

Topping:
Kanel
Sukker/perlesukker
Ev. Hakkede mandler/mandelflak

Fremgangsmetode: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egg et og et av gangen mens du pisker. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og ha til slutt melken i. Fordel deigen i en liten langpanne (ca 25 x 35 cm).

Skrell og kutt eplene i båter. Legg dem i en bolle og strø over kanel og sukker og rist bollen slik at det fester seg til eplebitene. Legg eplene tett i tett over kakedeigen og strø til slutt over hakkede mandler.

Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30-40 minutter til du har fått en fin gylden farge på eplekake toppen.

Annet: Hvis du ønsker å lage denne eplekaken i en større langpanne så kan du doble denne eplekake oppskriften.

Foto: Monica Friedrich

Epplekake en fantastisk klassiker rett fra hagen!

Om oss

Kulinarisk.no er en mat- og drikkeside for alle som er glad i mat. Gjennom foredling av råvarer til ferdige retter vil vi inspirere til å lage mat fra bunnen av og samtidig oppleve ekte matglede. Vi gir inspirasjon, hjelp og veiledning samt gode oppskrifter, som gjør både hverdag og fest enklere og bedre.

Målgruppe
Menn og kvinner i alle aldre i hele Norge, som er glad i mat og som ønsker inspirasjon og kunnskap. Alle som liker å lage mat eller som ønsker å lære seg å lage mat. Vanskelighetsgraden på oppskriftene er tilpasset et normalt kunnskapsnivå.