Pærekake
Oppskrift pærekake
4 norske pærer
2 egg
150 g sukker
50 g smeltet smør
¾ dl helmelk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
1½ ts malt kanel
Smør en liten langpanne på ca. 22 x 30 cm, og forvarm stekeovnen til 200 °. Skrell pærene og fjern kjernehusene. Skjær pærene i små terninger. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland smør og melk og visp blandingen inn i eggedosisen. Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt. Vend pærene forsiktig inn i deigen, og hell deigen i langpannen. Stek kaken midt i ovnen i ca 30-35 minutter. Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter. Server med vaniljeiskrem eller vaniljesaus.
Pærekake – deilig og lettlaget langpannekake. Smaker bedre med iskrem til, og selvfølgelig aller best med et glass melk til!
Eplekake – storebroren til pærekake?
– fantastisk klassiker
Oppskrift eplekake i langpanne ca. 25 x 35 cm
180 g smør, romtemperert
180 g sukker
3 egg
180 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 dl melk
6-7 epler
Topping:
Kanel
Sukker/perlesukker
Ev. Hakkede mandler/mandelflak
Fremgangsmetode: Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett egg et og et av gangen mens du pisker. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og ha til slutt melken i. Fordel deigen i en liten langpanne (ca 25 x 35 cm).
Skrell og kutt eplene i båter. Legg dem i en bolle og strø over kanel og sukker og rist bollen slik at det fester seg til eplebitene. Legg eplene tett i tett over kakedeigen og strø til slutt over hakkede mandler.
Tid og ovn: Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca. 30-40 minutter til du har fått en fin gylden farge på eplekake toppen.
Annet: Hvis du ønsker å lage denne eplekaken i en større langpanne så kan du doble denne eplekake oppskriften.
Foto: Monica Friedrich
Epplekake en fantastisk klassiker rett fra hagen!